Posna Musaka sa Povrćem
Aktivno vreme: 20 minuta Vreme pečenja: 40 minuta Ukupno vreme: 1 sat
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Posna jela

Opis
Posna musaka je savršen izbor za ukusan i hranljiv obrok tokom posta. Spoj krompira, tikvica, patlidžana i bogatog paradajz sosa čini ovo jelo jednostavnim, a preukusnim.
Sastojci
2 velika krompira
1 tikvica
1 patlidžan
1 glavica crnog luka, sitno seckana
1 šargarepa, narendana
2 čena belog luka, sitno seckana
200 ml paradajz sosa
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica origana
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema povrća:
Operite krompir, tikvice i patlidžan, pa ih isecite na tanke kolutove. Posolite patlidžan i ostavite ga da odstoji 20 minuta da ispusti gorčinu. Isperite i osušite.
Priprema sosa:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, beli luk i paradajz sos, pa kuvajte 5 minuta. Začinite origanom, solju i biberom.
Slojevanje:
U podmazan pleh poređajte sloj krompira, zatim tikvica, pa patlidžana. Prelijte ih delom paradajz sosa. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem povrća prekrivenim sosom.
Pečenje:
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta, dok povrće ne omekša i ne dobije zlatno-smeđu boju.
Serviranje:
Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom, uz krišku domaćeg hleba ili salatu.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 250 kcal
Proteini: 4 g
Masti: 10 g
Ugljeni hidrati: 35 g
Savet
Za dodatnu aromu, u paradajz sos možete dodati malo belog vina ili prstohvat cimeta, što će musaki dati posebnu notu.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!