Gurmanija.rs Logo

Posna Musaka sa Povrćem

146 pregleda 05.12.2024 Ocena: N/A Aktivno vreme: 20 minuta Vreme pečenja: 40 minuta Ukupno vreme: 1 sat

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Slika jela Posna Musaka sa Povrćem spremljenog po receptu sa Gurmanija.rs
🥔 Posna Musaka sa Povrćem – lagano i ukusno rešenje za post! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u ovom klasiku koji greje dušu. 🌱✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #receptdana #musaka #posnojelo

Opis

Posna musaka je savršen izbor za ukusan i hranljiv obrok tokom posta. Spoj krompira, tikvica, patlidžana i bogatog paradajz sosa čini ovo jelo jednostavnim, a preukusnim.

Sastojci

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Operite krompir, tikvice i patlidžan, pa ih isecite na tanke kolutove. Posolite patlidžan i ostavite ga da odstoji 20 minuta da ispusti gorčinu. Isperite i osušite.
  3. Priprema sosa:
  4. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu, beli luk i paradajz sos, pa kuvajte 5 minuta. Začinite origanom, solju i biberom.
  5. Slojevanje:
  6. U podmazan pleh poređajte sloj krompira, zatim tikvica, pa patlidžana. Prelijte ih delom paradajz sosa. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem povrća prekrivenim sosom.
  7. Pečenje:
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta, dok povrće ne omekša i ne dobije zlatno-smeđu boju.
  9. Serviranje:
  10. Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom, uz krišku domaćeg hleba ili salatu.

Nutritivne vrednosti

🔥 Kalorije: 250 kcal
💪 Proteini: 4 g
🛢 Masti: 10 g
🥔 Ugljeni hidrati: 35 g

Saveti

Za dodatnu aromu, u paradajz sos možete dodati malo belog vina ili prstohvat cimeta, što će musaki dati posebnu notu.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu