Gurmanija.rs Logo

Posni gulaš sa sočivom

238 pregleda 19.09.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Slika jela Posni gulaš sa sočivom
draft

Sastojci

200 g zelenog sočiva

1 glavica crnog luka (sitno seckana)

2 šargarepe (iseckane na kolutove)

2 krompira (iseckana na kockice)

2 čena belog luka (sitno seckana)

1 kašika mlevene crvene paprike

1 lovorov list

3 kašike ulja

So i biber po ukusu

1 l vode ili povrtnog bujona

Priprema

Priprema povrća:

U šerpi zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i kratko propržite.

Dodavanje sočiva i povrća:

Dodajte sočivo, šargarepu i krompir, pa prelijte vodom ili bujonom. Dodajte lovorov list i mlevenu crvenu papriku.

Kuvanje:

Kuvajte na srednjoj vatri oko 40 minuta, ili dok povrće i sočivo ne omekšaju. Po potrebi dolijte još vode.

Začinite solju i biberom po ukusu.

Serviranje:

Poslužite toplo, uz svež peršun.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu