Posni gulaš sa sočivom
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Posna jela

Sastojci
200 g zelenog sočiva
1 glavica crnog luka (sitno seckana)
2 šargarepe (iseckane na kolutove)
2 krompira (iseckana na kockice)
2 čena belog luka (sitno seckana)
1 kašika mlevene crvene paprike
1 lovorov list
3 kašike ulja
So i biber po ukusu
1 l vode ili povrtnog bujona
Priprema
Priprema povrća:
U šerpi zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i kratko propržite.
Dodavanje sočiva i povrća:
Dodajte sočivo, šargarepu i krompir, pa prelijte vodom ili bujonom. Dodajte lovorov list i mlevenu crvenu papriku.
Kuvanje:
Kuvajte na srednjoj vatri oko 40 minuta, ili dok povrće i sočivo ne omekšaju. Po potrebi dolijte još vode.
Začinite solju i biberom po ukusu.
Serviranje:
Poslužite toplo, uz svež peršun.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Posna jela

🥕 Posna đuveč torta – slojevita, zapečena i puna povrća

Punjene Paprike sa Povrćem i Pirinčem

Posni riblji medaljoni – hrskavi spolja, sočni iznutra 🐟🔥

🥙 Posne pljeskavice od leblebija i povrća – Zdravo, ukusno, bez mesa

Posna sarma od kiselog kupusa s pečurkama – zamotaj, krčkaj, uživaj 🍲🥬

Recept za punjene lignje (posne)