Gurmanija.rs Logo

šŸ„ Posni pilav sa pečurkama i prazilukom – lagan, mirisan, gotov za pola sata

380 pregleda 19.06.2025 Ocena: N/A (0)

šŸ•’ Aktivno: 10 min ā™Øļø Kuvanje: 20 min āœ… Ukupno: 30 min

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Slika jela šŸ„ Posni pilav sa pečurkama i prazilukom – lagan, mirisan, gotov za pola sata
šŸ„ Posni pilav sa pečurkama i prazilukom – jednostavno, mirisno, bez mesa, a zasiti duÅ”u i stomak! šŸ”— Klik za recept koji se pravi sam od sebe! #gurmanija #posnajela #pilav #pecurke #brzorucak

Opis

Ovo je jelo koje greje i miriÅ”e na detinjstvo – jednostavan posni pilav sa pečurkama, prazilukom i pirinčem. SavrÅ”en je kao lagani ručak ili prilog uz post. Gotov je za pola sata, a ostaje sočan i sutradan.

Sastojci

šŸš 200 g dugog zrna pirinča

šŸ„ 250 g Å”ampinjona (isečenih)

šŸ§… 1 praziluk (beli i svetlozeleni deo)

šŸ«’ 3 kaÅ”ike maslinovog ulja

šŸ§‚ So, biber

🌿 1/2 kaÅ”ičice suÅ”enog timijana

šŸ’§ 500 ml vode

Priprema

1ļøāƒ£ Praziluk iseckaj i proprži na ulju 2–3 minuta.

2ļøāƒ£ Dodaj pečurke i prži dok ne puste vodu i lagano porumene.

3ļøāƒ£ UmeÅ”aj opran pirinač i proprži joÅ” 2 minuta.

4ļøāƒ£ Pospi timijanom, posoli i pobiberi, pa nalij vodom.

5ļøāƒ£ Poklopi i kuvaj na tihoj vatri oko 20 minuta, dok pirinač ne upije tečnost.

6ļøāƒ£ PromeÅ”aj i ostavi poklopljeno joÅ” 5 minuta pre serviranja.

Nutritivne vrednosti

šŸ”„ 220 kcal

šŸž 32 g UH

🄚 5 g proteina

šŸ„‘ 7 g masti

Savet

Dodaj Ŕaku seckanog perŔuna pred serviranje za joŔ svežine i boje.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

JoÅ” nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu