Gurmanija.rs Logo

Recept za Sataraš

220 pregleda 09.10.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Slika jela Recept za Sataraš
draft

Sastojci

2 crvene paprike (iseckane na trakice)

2 zelene paprike (iseckane na trakice)

2 paradajza (oljuštena i iseckana)

1 crni luk (sitno seckan)

2 kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

1 kašičica aleve paprike (po želji)

Svež peršun za dekoraciju

Priprema

Priprema povrća:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.

Dodavanje paprike:

Dodajte iseckanu crvenu i zelenu papriku u tiganj i kuvajte 5-7 minuta, dok paprika ne omekša.

Dodavanje paradajza:

Dodajte oljušten paradajz, smanjite vatru i kuvajte dok paradajz ne pusti sokove i sve se lepo sjedini. Ako volite blago ljutkast ukus, možete dodati kašičicu aleve paprike.

Začinjavanje:

Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još 10-ak minuta, dok se povrće potpuno ne sjedini i postane sočno.

Serviranje:

Sataraš poslužite topao, dekorisan svežim peršunom. Možete ga poslužiti uz pirinač, krompir pire ili kao prilog uz meso, a odličan je i sa parčetom hleba.

Nutritivna Vrednost po Porciji:

Kalorije: ~150 kcal

Proteini: 2 g

Ugljeni hidrati: 12 g

Masti: 10 g

Zasićene masti: 1.5 g

Vlakna: 4 g

Sataraš je lagan, zdrav i pun vitamina iz svežeg povrća. Savršen je za brz, osvežavajući ručak ili večeru, uz minimalno vreme pripreme!