Recept za Sataraš
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Posna jela
Sastojci
2 crvene paprike (iseckane na trakice)
2 zelene paprike (iseckane na trakice)
2 paradajza (oljuštena i iseckana)
1 crni luk (sitno seckan)
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
1 kašičica aleve paprike (po želji)
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema povrća:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.
Dodavanje paprike:
Dodajte iseckanu crvenu i zelenu papriku u tiganj i kuvajte 5-7 minuta, dok paprika ne omekša.
Dodavanje paradajza:
Dodajte oljušten paradajz, smanjite vatru i kuvajte dok paradajz ne pusti sokove i sve se lepo sjedini. Ako volite blago ljutkast ukus, možete dodati kašičicu aleve paprike.
Začinjavanje:
Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još 10-ak minuta, dok se povrće potpuno ne sjedini i postane sočno.
Serviranje:
Sataraš poslužite topao, dekorisan svežim peršunom. Možete ga poslužiti uz pirinač, krompir pire ili kao prilog uz meso, a odličan je i sa parčetom hleba.
Nutritivna Vrednost po Porciji:
Kalorije: ~150 kcal
Proteini: 2 g
Ugljeni hidrati: 12 g
Masti: 10 g
Zasićene masti: 1.5 g
Vlakna: 4 g
Sataraš je lagan, zdrav i pun vitamina iz svežeg povrća. Savršen je za brz, osvežavajući ručak ili večeru, uz minimalno vreme pripreme!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
