Recept za Sataraš
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Posna jela

Sastojci
2 crvene paprike (iseckane na trakice)
2 zelene paprike (iseckane na trakice)
2 paradajza (oljuštena i iseckana)
1 crni luk (sitno seckan)
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
1 kašičica aleve paprike (po želji)
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema povrća:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.
Dodavanje paprike:
Dodajte iseckanu crvenu i zelenu papriku u tiganj i kuvajte 5-7 minuta, dok paprika ne omekša.
Dodavanje paradajza:
Dodajte oljušten paradajz, smanjite vatru i kuvajte dok paradajz ne pusti sokove i sve se lepo sjedini. Ako volite blago ljutkast ukus, možete dodati kašičicu aleve paprike.
Začinjavanje:
Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte još 10-ak minuta, dok se povrće potpuno ne sjedini i postane sočno.
Serviranje:
Sataraš poslužite topao, dekorisan svežim peršunom. Možete ga poslužiti uz pirinač, krompir pire ili kao prilog uz meso, a odličan je i sa parčetom hleba.
Nutritivna Vrednost po Porciji:
Kalorije: ~150 kcal
Proteini: 2 g
Ugljeni hidrati: 12 g
Masti: 10 g
Zasićene masti: 1.5 g
Vlakna: 4 g
Sataraš je lagan, zdrav i pun vitamina iz svežeg povrća. Savršen je za brz, osvežavajući ručak ili večeru, uz minimalno vreme pripreme!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Posna jela

Brzi doručak bez jaja – 3 sastojka, 10 minuta

Punjene paprike sa pirinčem i povrćem – zapeči sočne babure u aromatičnom sosu 🌶️🔥

Posna pita sa krompirom

🥘 Posni kupus sa pečurkama – Ukusno i zdravo jelo

Pasulj Prebranac – Tradicionalno Posno Jelo

🍆🍅 Musaka od patlidžana i sočiva sa kremom od karfiola