Recept za Šnenokle
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Dezert

Sastojci
Za belanca:
4 belanca
4 kašike šećera
Prstohvat soli
Za krem (mlečni sos):
1 l mleka
4 žumanca
4 kašike šećera
1 vanilin šećer
2 kašike brašna ili gustina
Priprema
Priprema belanaca:
U velikoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta pena.
Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i sjajna.
Kuvanje belanaca:
U šerpi zagrejte mleko do tačke ključanja, ali ga nemojte pustiti da vri.
Kašikom uzimajte po malo umućenih belanaca i spuštajte ih pažljivo u vruće mleko. Kuvajte ih oko 30 sekundi sa svake strane, dok ne postanu čvrste, a zatim ih pažljivo izvadite i stavite na tanjir.
Priprema krem sosa:
U posebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta.
Dodajte brašno ili gustin i malo hladnog mleka (oko 100 ml) da dobijete glatku smesu.
Ostatak vrućeg mleka sipajte polako u smesu sa žumancima, neprestano mešajući.
Vratite smesu u šerpu i kuvajte na srednjoj vatri, mešajući dok se krem ne zgusne (oko 5-7 minuta).
Finalno posluživanje:
U činije za serviranje sipajte krem sos, a preko njega poređajte kuvana belanca.
Po želji, možete posuti sve šećerom u prahu ili malo rendane čokolade za dekoraciju.
Nutritivna Vrednost po Porciji:
Kalorije: ~250 kcal
Proteini: 8 g
Ugljeni hidrati: 35 g
Masti: 8 g
Zasićene masti: 3 g
Šnenokle su lagan, kremast desert koji pruža savršen balans između penastih belanaca i bogatog mlečnog krema. Uživajte u ovom klasičnom poslastičarskom remek-delu!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!