Recept za Šnenokle
Kategorija: Dezert

draft
Sastojci
- Za belanca:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- Prstohvat soli
- Za krem (mlečni sos):
- 1 l mleka
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike brašna ili gustina
Priprema
- Priprema belanaca:
- U velikoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta pena.
- Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i sjajna.
- Kuvanje belanaca:
- U šerpi zagrejte mleko do tačke ključanja, ali ga nemojte pustiti da vri.
- Kašikom uzimajte po malo umućenih belanaca i spuštajte ih pažljivo u vruće mleko. Kuvajte ih oko 30 sekundi sa svake strane, dok ne postanu čvrste, a zatim ih pažljivo izvadite i stavite na tanjir.
- Priprema krem sosa:
- U posebnoj posudi umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta.
- Dodajte brašno ili gustin i malo hladnog mleka (oko 100 ml) da dobijete glatku smesu.
- Ostatak vrućeg mleka sipajte polako u smesu sa žumancima, neprestano mešajući.
- Vratite smesu u šerpu i kuvajte na srednjoj vatri, mešajući dok se krem ne zgusne (oko 5-7 minuta).
- Finalno posluživanje:
- U činije za serviranje sipajte krem sos, a preko njega poređajte kuvana belanca.
- Po želji, možete posuti sve šećerom u prahu ili malo rendane čokolade za dekoraciju.
- Nutritivna Vrednost po Porciji:
- Kalorije: ~250 kcal
- Proteini: 8 g
- Ugljeni hidrati: 35 g
- Masti: 8 g
- Zasićene masti: 3 g
- Šnenokle su lagan, kremast desert koji pruža savršen balans između penastih belanaca i bogatog mlečnog krema. Uživajte u ovom klasičnom poslastičarskom remek-delu!
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0