Gurmanija.rs Logo

Recept za Čizkejk

224 pregleda 02.08.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Slika jela Recept za Čizkejk
draft

Sastojci

Za koru:

200g mlevenih keksa (npr. Digestive ili Plazma)

100g rastopljenog putera

Za fil:

500g krem sira (Philadelphia ili neki sličan)

200g šećera

200ml pavlake za šlag

3 jaja

1 kašika ekstrakta vanile

Sok i rendana korica 1 limuna

Za preliv:

200g kisele pavlake

2 kašike šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema

Priprema kore:

U posudi pomešajte mleveni keks i rastopljeni puter dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Utisnite smesu u dno kalupa za tortu (prečnika oko 23 cm) i poravnajte je kašikom.

Stavite koru u frižider dok pripremate fil.

Priprema fila:

U velikoj posudi umutite krem sir i šećer dok ne postanu glatki i kremasti.

Dodajte pavlaku za šlag, jaja, vanilu, limunov sok i rendanu koricu limuna. Mutite dok se sve dobro ne sjedini.

Izlijte fil preko kore od keksa i poravnajte površinu.

Pečenje:

Zagrejte rernu na 160°C.

Stavite kalup sa čizkejkom u duboki pleh i sipajte vruću vodu u pleh, tako da voda dođe do pola visine kalupa (vodenja kupka).

Pecite čizkejk oko 60 minuta, ili dok ivice ne budu čvrste, a sredina još malo drhtava.

Isključite rernu i ostavite čizkejk unutra još 1 sat sa zatvorenim vratima.

Preliv:

Pomešajte kiselu pavlaku, šećer i ekstrakt vanile.

Pažljivo nanesite preliv preko pečenog čizkejka i vratite ga u rernu na još 10 minuta.

Hlađenje:

Izvadite čizkejk iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.

Nakon toga, stavite čizkejk u frižider na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.

Serviranje:

Pre nego što poslužite čizkejk, pažljivo skinite obruč kalupa.

Ukrasite po želji voćem, rendanom čokoladom ili prelivom od karamele.

Uživajte u ovom klasičnom i kremastom čizkejku!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu