Gurmanija.rs Logo

Recept za punjenu belu vešalicu

221 pregleda 03.08.2024 Ocena: 4.2 (5)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Recept za punjenu belu vešalicu
draft

Sastojci

4 komada svinjske bele vešalice (oko 150-200g svaki)

100g dimljene slanine, iseckane na tanke trakice

100g sira (trapist, edamer ili neki drugi topivi sir), isečen na tanke trakice

1 glavica crnog luka, sitno iseckana

2-3 čena belog luka, sitno iseckana

So i biber po ukusu

2 kašike senfa

2 kašike ulja ili masti za prženje

Čačkalice ili kuhinjski konac za pričvršćivanje

Priprema

Priprema mesa:

Svaku vešalicu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postanu tanki i ravnomerni.

Posolite i pobiberite meso sa obe strane.

Priprema fila:

Na svaku istanjenu vešalicu rasporedite nekoliko trakica slanine i sira.

Dodajte po malo iseckanog crnog luka i belog luka.

Punjenje i savijanje:

Premažite svaku vešalicu sa malo senfa.

Savijte vešalicu kao rolnu, pazeći da fil ostane unutra.

Pričvrstite rolnu čačkalicama ili je zavežite kuhinjskim koncem da se ne raspadne tokom pečenja.

Prženje:

U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.

Stavite punjene vešalice u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 5-7 minuta sa svake strane).

Pečenje:

Prebacite vešalice u pleh za pečenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok meso ne bude potpuno pečeno i sir se ne otopi.

Serviranje:

Izvadite čačkalice ili konac pre serviranja.

Poslužite punjenu belu vešalicu toplo, uz prilog po želji, kao što su pire krompir, pečeno povrće ili sveža salata.

Uživajte u ukusnoj punjenoj beloj vešalici!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: 4.2 (5 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

R

RichardObradovic:

Komentar!!!

03.08.2024 14:57

R

RichardObradovic:

Komentar!!!

03.08.2024 14:52

R

RichardObradovic:

Komentar!!!

03.08.2024 14:47

Povratak na početnu