Recept za punjenu belu vešalicu
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela
 served with a side of mashed potatoes and roasted vegetables. The pork loin is golden-brown and f.webp)
Sastojci
4 komada svinjske bele vešalice (oko 150-200g svaki)
100g dimljene slanine, iseckane na tanke trakice
100g sira (trapist, edamer ili neki drugi topivi sir), isečen na tanke trakice
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2-3 čena belog luka, sitno iseckana
So i biber po ukusu
2 kašike senfa
2 kašike ulja ili masti za prženje
Čačkalice ili kuhinjski konac za pričvršćivanje
Priprema
Priprema mesa:
Svaku vešalicu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postanu tanki i ravnomerni.
Posolite i pobiberite meso sa obe strane.
Priprema fila:
Na svaku istanjenu vešalicu rasporedite nekoliko trakica slanine i sira.
Dodajte po malo iseckanog crnog luka i belog luka.
Punjenje i savijanje:
Premažite svaku vešalicu sa malo senfa.
Savijte vešalicu kao rolnu, pazeći da fil ostane unutra.
Pričvrstite rolnu čačkalicama ili je zavežite kuhinjskim koncem da se ne raspadne tokom pečenja.
Prženje:
U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.
Stavite punjene vešalice u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 5-7 minuta sa svake strane).
Pečenje:
Prebacite vešalice u pleh za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok meso ne bude potpuno pečeno i sir se ne otopi.
Serviranje:
Izvadite čačkalice ili konac pre serviranja.
Poslužite punjenu belu vešalicu toplo, uz prilog po želji, kao što su pire krompir, pečeno povrće ili sveža salata.
Uživajte u ukusnoj punjenoj beloj vešalici!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: 4.2 (5 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
RichardObradovic:
Komentar!!!
03.08.2024 14:57
RichardObradovic:
Komentar!!!
03.08.2024 14:52
RichardObradovic:
Komentar!!!
03.08.2024 14:47