Recept za punjenu belu vešalicu

126 pregleda 03.08.2024 Ocena: 4.2

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Recept za punjenu belu vešalicu
draft

Sastojci

  • 4 komada svinjske bele vešalice (oko 150-200g svaki)
  • 100g dimljene slanine, iseckane na tanke trakice
  • 100g sira (trapist, edamer ili neki drugi topivi sir), isečen na tanke trakice
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2-3 čena belog luka, sitno iseckana
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike ulja ili masti za prženje
  • Čačkalice ili kuhinjski konac za pričvršćivanje

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Svaku vešalicu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postanu tanki i ravnomerni.
  3. Posolite i pobiberite meso sa obe strane.
  4. Priprema fila:
  5. Na svaku istanjenu vešalicu rasporedite nekoliko trakica slanine i sira.
  6. Dodajte po malo iseckanog crnog luka i belog luka.
  7. Punjenje i savijanje:
  8. Premažite svaku vešalicu sa malo senfa.
  9. Savijte vešalicu kao rolnu, pazeći da fil ostane unutra.
  10. Pričvrstite rolnu čačkalicama ili je zavežite kuhinjskim koncem da se ne raspadne tokom pečenja.
  11. Prženje:
  12. U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.
  13. Stavite punjene vešalice u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 5-7 minuta sa svake strane).
  14. Pečenje:
  15. Prebacite vešalice u pleh za pečenje.
  16. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok meso ne bude potpuno pečeno i sir se ne otopi.
  17. Serviranje:
  18. Izvadite čačkalice ili konac pre serviranja.
  19. Poslužite punjenu belu vešalicu toplo, uz prilog po želji, kao što su pire krompir, pečeno povrće ili sveža salata.
  20. Uživajte u ukusnoj punjenoj beloj vešalici!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

R

RichardObradovic: Komentar!!!

03.08.2024 14:57
R

RichardObradovic: Komentar!!!

03.08.2024 14:52
R

RichardObradovic: Komentar!!!

03.08.2024 14:47

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu