Gurmanija.rs Logo

Pasulj Čorba sa Mlevenim Mesom

683 pregleda 18.11.2024 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme pripreme: 20 minuta Vreme kuvanja: 1 sat i 30 minuta Ukupno vreme: 1 sat i 50 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Supe i Čorbe

Slika jela Pasulj Čorba sa Mlevenim Mesom
🥘 Pasulj čorba sa mlevenim mesom – bogatstvo ukusa u svakom zalogaju! 🥩🥣 Ova zasitna i ukusna čorba je idealna za hladne dane. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i pripremite obrok koji će oduševiti celu porodicu! 🍲 🔗 Kliknite za recept i uživajte u toplini domaće kuhinje! #gurmanija #pasuljcorba #receptdana #toplinaukusa

Opis

Ova pasulj čorba sa mlevenim mesom je bogata, ukusna i lako se priprema. Kombinacija kremaste teksture pasulja, sočnog mesa i aromatičnih začina čini ovo jelo idealnim za porodični ručak ili večeru. Savršena je za hladne dane kada tražite nešto što će vas zagrejati i zasititi.

Sastojci

300 g belog pasulja (ili crnog pasulja, po želji)

300 g mlevenog mesa (govedina, svinjetina ili mešano)

1 glavica crnog luka, sitno seckana

2 čena belog luka, sitno seckana

1 šargarepa, sitno seckana

1 paprika, sitno seckana

2 kašike paradajz pirea

1 l supe ili vode

1 kašičica mlevene paprike

Prstohvat čilija (po želji)

So i biber po ukusu

Lovorov list

Malo ulja za prženje

Svež peršun za dekoraciju

Priprema

Priprema pasulja:

Pasulj potopite u vodi i ostavite da stoji preko noći. Sutradan ga isperite, stavite u lonac sa svežom vodom i kuvajte dok ne omekša (oko 1 sat). Procedite ga i ostavite sa strane.

Priprema mesa i povrća:

U velikom loncu zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni i beli luk dok ne postanu staklasti.

Dodajte šargarepu i papriku, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.

Dodajte mleveno meso i pržite dok se ne zapeče i ne postane zlatno smeđe.

Dodavanje začina:

Dodajte paradajz pire i mlevenu papriku, pa sve dobro promešajte.

Ubacite kuvani pasulj, lovorov list, so i biber, i dolijte supu ili vodu da prekrije sve sastojke.

Kuvanje:

Kuvajte čorbu na srednjoj temperaturi oko 30 minuta, dok se svi ukusi ne sjedine. Povremeno promešajte.

Po želji, dodajte prstohvat čilija za blago pikantni ukus.

Završni dodir:

Kada je čorba gotova, pospite sitno seckani peršun preko i poslužite toplo uz svež hleb ili domaće pogačice.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 350 kcal

Proteini: 25 g

Masti: 10 g

Ugljeni hidrati: 35 g

Savet

Ako želite još kremastiju čorbu, deo pasulja možete izblendati i vratiti u lonac. Takođe, za dodatni ukus možete dodati kašiku dimljene paprike ili komadiće dimljene kobasice.