Gurmanija.rs Logo

Sladoled Jagoda Čizkejk

174 pregleda 11.01.2025 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 20 minuta Vreme zamrzavanja: 4-5 sati Ukupno vreme: 5 sati i 20 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Slika jela Sladoled Jagoda Čizkejk
🍓 Sladoled Jagoda Čizkejk – savršena letnja osvežavajuća poslastica! Kombinacija čizkejka i sladoleda koja će osvojiti vaše srce! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju. ❄️✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #sladoledcizkejk #jagodadesert #letnjaosveženja

Opis

Spoj kremastog čizkejka, osvežavajućeg sladoleda i bogatog ukusa jagoda čini ovaj desert pravim letnjim hitom. Lako se priprema, bez pečenja, i savršen je za sve ljubitelje voćnih poslastica.

Sastojci

Za bazu:

150 g mlevenog keksa (digestivnog ili posnog)

70 g putera (otopljenog)

Za sladoled:

200 g krem sira

200 ml slatke pavlake

100 g šećera u prahu

300 g svežih ili zamrznutih jagoda

1 kašičica ekstrakta vanile

Sok od pola limuna

Za dekoraciju:

Sveže jagode

Mleveni keks ili rendana bela čokolada

Priprema

1. Priprema baze:

U činiji pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Utisnite smesu na dno kalupa za torte ili posude za zamrzavanje. Stavite u zamrzivač dok pripremate sladoled.

2. Priprema sladoleda:

Umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilom dok ne postane glatka smesa.

U blenderu izmiksajte jagode sa limunovim sokom dok ne dobijete pire. Dodajte ga smesi sa krem sirom i dobro sjedinite.

Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, a zatim je lagano umešajte u smesu sa jagodama.

3. Sastavljanje:

Prelijte pripremljeni fil preko ohlađene baze od keksa. Poravnajte površinu i stavite u zamrzivač na najmanje 4-5 sati, ili dok se potpuno ne stegne.

4. Serviranje:

Pre serviranja, dekorisani sladoled čizkejk svežim jagodama, mlevenim keksom ili rendanom belom čokoladom. Sečite na kriške i poslužite hladno.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 250 kcal

Proteini: 5 g

Masti: 15 g

Ugljeni hidrati: 25 g

Savet

Za dodatnu aromu, u fil možete dodati malo naribane kore limuna ili nekoliko listića sveže nane.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu