Borovnica Čizkejk Bez Pečenja
Aktivno vreme: 20 minuta Vreme hlađenja: 4-5 sati Ukupno vreme: 5 sati i 20 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Dezert

Opis
Ovaj borovnica čizkejk je savršena kombinacija kremastog fila, hrskave kore i osvežavajućeg preliv od borovnica. Idealan desert za ljubitelje laganih i voćnih poslastica – jednostavan za pripremu i bez potrebe za rernom!
Sastojci
Za koru:
200 g mlevenog keksa (digestivnog ili posnog)
100 g putera (otopljenog)
Za fil:
400 g krem sira
200 ml pavlake za šlag
100 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
Za preliv:
300 g borovnica (svežih ili zamrznutih)
50 g šećera
1 kašičica gustina
2 kašike vode
Priprema
Priprema kore:
Pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Smesu utisnite na dno kalupa (prečnika 24 cm) obloženog papirom za pečenje. Stavite u frižider na 30 minuta da se stegne.
Priprema fila:
Umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilinom dok ne postane glatka smesa.
U posebnoj činiji umutite pavlaku za šlag dok ne postane čvrsta, a zatim je lagano umešajte u smesu sa krem sirom.
Fil ravnomerno rasporedite preko ohlađene kore i vratite u frižider na najmanje 4 sata, ili idealno preko noći.
Priprema preliva:
U šerpi pomešajte borovnice i šećer. Kuvajte na srednjoj vatri dok borovnice ne puste sok.
Gustin razmutite u vodi, dodajte u borovnice i kuvajte još 2-3 minuta dok se smesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Finalizacija:
Ohlađeni preliv od borovnica ravnomerno prelijte preko čizkejka. Vratite u frižider na još 30 minuta pre serviranja.
Nutritivne vrednosti
Kalorije: 280 kcal
Proteini: 6 g
Masti: 18 g
Ugljeni hidrati: 25 g
Savet
Za dodatnu teksturu, pre serviranja pospite čizkejk svežim borovnicama i narendanim belim čokoladom.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!