Gurmanija.rs Logo

Recept za Tart sa Kremom od Limuna i Malinama

186 pregleda 24.09.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Slika jela Recept za Tart sa Kremom od Limuna i Malinama
draft

Sastojci

Za koru:

200 g brašna

100 g hladnog putera (iseckanog na kockice)

50 g šećera

1 jaje

Prstohvat soli

Za krem od limuna:

3 žumanca

100 g šećera

30 g gustina (skrobnog brašna)

250 ml mleka

Sok i korica jednog limuna

50 g putera

Za dekoraciju:

150 g svežih malina (ili zamrznutih, odmrznutih)

1 kašika šećera u prahu

Listići sveže nane (opciono)

Priprema

Priprema kore:

U veću posudu stavite brašno, šećer i prstohvat soli. Dodajte hladan puter i trljajte prstima dok ne dobijete smesu nalik na mrvice.

Dodajte jaje i umesite testo. Ako je previše suvo, dodajte malo hladne vode.

Testo oblikujte u kuglu, uvijte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru da odmara 30 minuta.

Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i stavite ga u kalup za tart. Viljuškom izbockajte dno i pecite 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, dok ne postane zlatno-smeđe.

2. Priprema krema od limuna:

U šerpi pomešajte žumanca, šećer i gustin. Dodajte mleko, limunov sok i koricu.

Kuvajte na srednjoj vatri, neprestano mešajući, dok se krem ne zgusne.

Sklonite sa vatre i dodajte puter, mešajući dok se potpuno ne otopi i sjedini s kremom. Ostavite da se ohladi.

3. Sastavljanje tarta:

Prelijte ohlađeni krem od limuna preko pečene kore.

Na vrh poređajte sveže maline, lagano ih utisnuvši u krem.

Pospite šećerom u prahu i ukrasite listićima nane po želji.

Serviranje:

Ostavite tart u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja kako bi se lepo stegao.

Prijatno!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu