Recept za Tart sa Kremom od Limuna i Malinama
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Dezert

Sastojci
Za koru:
200 g brašna
100 g hladnog putera (iseckanog na kockice)
50 g šećera
1 jaje
Prstohvat soli
Za krem od limuna:
3 žumanca
100 g šećera
30 g gustina (skrobnog brašna)
250 ml mleka
Sok i korica jednog limuna
50 g putera
Za dekoraciju:
150 g svežih malina (ili zamrznutih, odmrznutih)
1 kašika šećera u prahu
Listići sveže nane (opciono)
Priprema
Priprema kore:
U veću posudu stavite brašno, šećer i prstohvat soli. Dodajte hladan puter i trljajte prstima dok ne dobijete smesu nalik na mrvice.
Dodajte jaje i umesite testo. Ako je previše suvo, dodajte malo hladne vode.
Testo oblikujte u kuglu, uvijte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru da odmara 30 minuta.
Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i stavite ga u kalup za tart. Viljuškom izbockajte dno i pecite 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, dok ne postane zlatno-smeđe.
2. Priprema krema od limuna:
U šerpi pomešajte žumanca, šećer i gustin. Dodajte mleko, limunov sok i koricu.
Kuvajte na srednjoj vatri, neprestano mešajući, dok se krem ne zgusne.
Sklonite sa vatre i dodajte puter, mešajući dok se potpuno ne otopi i sjedini s kremom. Ostavite da se ohladi.
3. Sastavljanje tarta:
Prelijte ohlađeni krem od limuna preko pečene kore.
Na vrh poređajte sveže maline, lagano ih utisnuvši u krem.
Pospite šećerom u prahu i ukrasite listićima nane po želji.
Serviranje:
Ostavite tart u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja kako bi se lepo stegao.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!