Borovnica Čizkejk Bez Pečenja

74 pregleda 08.01.2025 Ocena: N/A Aktivno vreme: 20 minuta Vreme hlađenja: 4-5 sati Ukupno vreme: 5 sati i 20 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Borovnica Čizkejk Bez Pečenja
🫐 Borovnica čizkejk – savršeno voćno osveženje! Kremasto, voćno i jednostavno za pripremu! Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte u svakom zalogaju! ✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #borovnicacizkejk #voćnidesert #receptdana

Opis

Ovaj borovnica čizkejk je savršena kombinacija kremastog fila, hrskave kore i osvežavajućeg preliv od borovnica. Idealan desert za ljubitelje laganih i voćnih poslastica – jednostavan za pripremu i bez potrebe za rernom!

Sastojci

  • Za koru:
  • 200 g mlevenog keksa (digestivnog ili posnog)
  • 100 g putera (otopljenog)
  • Za fil:
  • 400 g krem sira
  • 200 ml pavlake za šlag
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Za preliv:
  • 300 g borovnica (svežih ili zamrznutih)
  • 50 g šećera
  • 1 kašičica gustina
  • 2 kašike vode

Priprema

  1. Priprema kore:
  2. Pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  3. Smesu utisnite na dno kalupa (prečnika 24 cm) obloženog papirom za pečenje. Stavite u frižider na 30 minuta da se stegne.
  4. Priprema fila:
  5. Umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilinom dok ne postane glatka smesa.
  6. U posebnoj činiji umutite pavlaku za šlag dok ne postane čvrsta, a zatim je lagano umešajte u smesu sa krem sirom.
  7. Fil ravnomerno rasporedite preko ohlađene kore i vratite u frižider na najmanje 4 sata, ili idealno preko noći.
  8. Priprema preliva:
  9. U šerpi pomešajte borovnice i šećer. Kuvajte na srednjoj vatri dok borovnice ne puste sok.
  10. Gustin razmutite u vodi, dodajte u borovnice i kuvajte još 2-3 minuta dok se smesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
  11. Finalizacija:
  12. Ohlađeni preliv od borovnica ravnomerno prelijte preko čizkejka. Vratite u frižider na još 30 minuta pre serviranja.

Nutritivne Vrednosti

🔥 Kalorije: 280 kcal
💪 Proteini: 6 g
🛢 Masti: 18 g
🥔 Ugljeni hidrati: 25 g

Saveti

Za dodatnu teksturu, pre serviranja pospite čizkejk svežim borovnicama i narendanim belim čokoladom.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu