Gurmanija.rs Logo

Recept za Novopazarski ćevap

657 pregleda 02.08.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Recept za Novopazarski ćevap
draft

Sastojci

Za ćevape:

500g mlevene junetine

500g mlevene ovčetine ili jagnjetine

2-3 čena belog luka

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

50ml mineralne vode

1 kašika ulja

Za serviranje:

Lepinje

Seckani crni luk

Kajmak ili pavlaka (po želji)

Priprema

Priprema mesa:

U velikoj posudi pomešajte mlevenu junetinu i ovčetinu/jagnjetinu.

Dodajte sitno iseckani ili izgnječen beli luk, sodu bikarbonu, so i biber. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.

Dodajte mineralnu vodu i ulje, pa mesite smesu dok ne postane kompaktna i glatka.

Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u frižideru da odstoji najmanje 2 sata, a najbolje preko noći.

Formiranje ćevapa:

Izvadite meso iz frižidera i formirajte ćevape rukama ili uz pomoć mašine za oblikovanje.

Ćevapi treba da budu dugački oko 8-10 cm i debljine oko 2 cm.

Pečenje:

Zagrejte roštilj ili tiganj na srednje visoku temperaturu.

Pecite ćevape 4-5 minuta sa svake strane dok ne dobiju lepu, zlatno-smeđu boju i dok se ne ispeku do kraja.

Tokom pečenja, povremeno ih premažite sa malo ulja ili masnoće.

Serviranje:

Lepinje prerežite na pola i zagrejte ih na roštilju ili tiganju dok ne postanu tople i hrskave.

Poslužite ćevape u lepinji sa seckanim crnim lukom i, po želji, kajmakom ili pavlakom.

Uživajte u autentičnom ukusu Novopazarskog ćevapa!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu