Čokoladni Mus
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Dezert

Sastojci
200 g tamne čokolade (najmanje 70% kakaoa)
3 jaja (odvojeni belanca i žumanca)
100 ml slatke pavlake
2 kašike šećera
1 kašika ruma ili ekstrakta vanile (opciono)
Sveže maline ili jagode za dekoraciju
Šlag i listići sveže nane za dekoraciju
Priprema
Priprema čokolade:
Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici, mešajući dok ne postane glatka. Ostavite je da se malo ohladi.
Priprema fila:
Umutite žumanca sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Polako dodajte otopljenu čokoladu i, po želji, rum ili ekstrakt vanile.
Umutite šlag:
Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, a zatim je lagano dodajte u čokoladnu smesu.
Belanca:
U drugoj posudi umutite belanca dok ne dobijete čvrst sneg. Pažljivo ih umešajte u čokoladnu smesu da zadržite vazdušastu teksturu.
Serviranje:
Podelite mus u elegantne čaše i ostavite u frižideru najmanje 2 sata da se stegne.
Pre serviranja, ukrasite šlagom, svežim malinama ili jagodama, i listićima nane.
Nutritivna Vrednost po Porciji:
Kalorije: ~300 kcal
Proteini: 6 g
Ugljeni hidrati: 20 g
Masti: 22 g
Zasićene masti: 12 g
Ovaj bogati čokoladni mus je pravi luksuzan desert koji će oduševiti sve ljubitelje čokolade. Uživajte!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!