Recept za Mafine sa Mnogo Čokolade
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Dezert

Sastojci
200 g brašna
50 g kakao praha
150 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
Prstohvat soli
2 jaja
150 ml mleka
100 ml ulja (ili istopljenog maslaca)
1 kašičica ekstrakta vanile
150 g crne čokolade (iseckane na komadiće ili čokoladnih kapljica)
100 g mlečne ili bele čokolade (iseckane na komadiće)
50 g čokoladnih kapljica (za posipanje)
Priprema
Priprema suve i mokre smese:
U većoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, kakao prah, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
U drugoj posudi umutite jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile dok se svi sastojci ne sjedine.
Spajanje smesa:
Dodajte mokru smesu u suve sastojke i mešajte dok se sve ne sjedini, pazeći da ne mešate previše (da mafini ne bi bili previše tvrdi).
Dodajte komadiće crne i mlečne čokolade u smesu i lagano promešajte.
Punjenje kalupa:
U kalup za mafine stavite papirne korpice i napunite ih smesom do 2/3 visine. Po vrhu pospite čokoladne kapljice.
Pečenje:
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 18-20 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu mafina ne izađe čista (možda sa malo čokolade, ali bez testa).
Hlađenje i serviranje:
Ostavite mafine da se ohlade 10 minuta u kalupu, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Dezert

🍓 Rustični kolač sa jagodama i kukuruznim brašnom – letnja bajka iz rerne

🍑 Brzi voćni desert sa jogurtom i breskvama – osvežavajuće, kremasto i bez kuvanja

🍫 Čoko lava kolači – gotovi za 15 minuta, tope se u sredini

Recept za Voćni Kup sa Kremom

🍫 Tornado Čokoladni Rolat – Neodoljiv i Kremast Dezert!

🍑 Posni kolač sa breskvama i grizom