Boranija sa paradajzom i krompirom
Kategorija: Posna jela
 cooked with potatoes and tomatoes, seasoned with herbs and olive oil. The green beans are tender, and the potatoes ar.webp)
draft
Sastojci
- 500 g boranije (zelene mahune)
- 3 krompira (oljuštena i isečena na kockice)
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 2 paradajza (sitno seckana) ili 200 ml paradajz soka
- 2 čena belog luka (sitno seckana)
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema
- Priprema povrća:
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast.
- Dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite.
- Dodavanje krompira i boranije:
- Dodajte krompir i boraniju u tiganj i pržite oko 5 minuta, povremeno mešajući.
- Kuvanje sa paradajzom:
- Dodajte seckani paradajz (ili paradajz sok) i prelijte sa malo vode. Kuvajte na srednjoj vatri dok povrće ne omekša, oko 30 minuta.
- Po potrebi dolijte još vode, i začinite solju i biberom.
- Serviranje:
- Poslužite toplo, uz sveže seckani peršun.
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0