Boranija sa paradajzom i krompirom
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Posna jela

Sastojci
500 g boranije (zelene mahune)
3 krompira (oljuštena i isečena na kockice)
1 glavica crnog luka (sitno seckana)
2 paradajza (sitno seckana) ili 200 ml paradajz soka
2 čena belog luka (sitno seckana)
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema povrća:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast.
Dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite.
Dodavanje krompira i boranije:
Dodajte krompir i boraniju u tiganj i pržite oko 5 minuta, povremeno mešajući.
Kuvanje sa paradajzom:
Dodajte seckani paradajz (ili paradajz sok) i prelijte sa malo vode. Kuvajte na srednjoj vatri dok povrće ne omekša, oko 30 minuta.
Po potrebi dolijte još vode, i začinite solju i biberom.
Serviranje:
Poslužite toplo, uz sveže seckani peršun.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!