Gurmanija.rs Logo

Boranija sa paradajzom i krompirom

250 pregleda 19.09.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Slika jela Boranija sa paradajzom i krompirom
draft

Sastojci

500 g boranije (zelene mahune)

3 krompira (oljuštena i isečena na kockice)

1 glavica crnog luka (sitno seckana)

2 paradajza (sitno seckana) ili 200 ml paradajz soka

2 čena belog luka (sitno seckana)

2 kašike maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Svež peršun za dekoraciju

Priprema

Priprema povrća:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast.

Dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite.

Dodavanje krompira i boranije:

Dodajte krompir i boraniju u tiganj i pržite oko 5 minuta, povremeno mešajući.

Kuvanje sa paradajzom:

Dodajte seckani paradajz (ili paradajz sok) i prelijte sa malo vode. Kuvajte na srednjoj vatri dok povrće ne omekša, oko 30 minuta.

Po potrebi dolijte još vode, i začinite solju i biberom.

Serviranje:

Poslužite toplo, uz sveže seckani peršun.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu