Gurmanija.rs Logo

Punjene paprike sa pirinčem i povrćem (posno)

1728 pregleda 19.09.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Slika jela Punjene paprike sa pirinčem i povrćem (posno) spremljenog po receptu sa Gurmanija.rs
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema nadeva:
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani crni luk i šargarepu dok ne omekšaju.
  3. Dodajte pirinač i propržite ga zajedno sa povrćem oko 2 minuta, pa zatim dodajte paradajz. Kuvajte još 5 minuta dok pirinač ne upije tečnost.
  4. Dodajte mlevenu papriku, so i biber po ukusu. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
  5. Punjenje paprika:
  6. Paprike operite, očistite i uklonite seme. Napunite svaku papriku pripremljenim nadevom.
  7. Kuvanje:
  8. Poređajte napunjene paprike u šerpu, prelijte paradajz sokom i dodajte vode po potrebi da skoro pokrije paprike.
  9. Kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta do 1 sat, dok pirinač i paprike ne omekšaju.
  10. Serviranje:
  11. Poslužite punjene paprike tople, uz domaći hleb.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu