Recept za Posnu Musaku od Povrća
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Posna jela

Sastojci
2 srednja krompira
1 veća tikvica
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
200 g pečuraka (šampinjoni ili bukovače)
2 paradajza (ili 200 ml paradajz soka)
100 ml maslinovog ulja
So, biber po ukusu
Suvi začini (origano, majčina dušica)
Svež peršun za dekoraciju (opciono)
Priprema
Priprema povrća:
Krompir i tikvicu oljuštite i isecite na tanke kolutove. Šargarepu oljuštite i isecite na tanke trakice ili kolutove. Pečurke očistite i isecite na listiće. Crni luk sitno iseckajte, a beli luk izgnječite.
Prženje povrća:
U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte seckani crni luk. Pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte šargarepu i pržite još nekoliko minuta dok ne omekša.
Dodajte pečurke i beli luk, pržite dok tečnost iz pečuraka ne ispari.
Dodavanje paradajza:
Dodajte paradajz (iseckan ili sok) u tiganj, začinite solju, biberom i suvim začinima po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sos malo zgusne.
Slaganje musake:
U tepsiju ili vatrostalnu posudu prvo poređajte sloj krompira, zatim sloj tikvica, pa sloj pripremljenog povrća sa paradajzom. Ponovite slojeve dok ne potrošite sve sastojke, završavajući slojem krompira ili tikvica.
Pečenje:
Pokrijte posudu folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju i pecite još 10 minuta da se musaka lepo zapeče.
Serviranje:
Poslužite posnu musaku toplu, ukrašenu svežim peršunom, uz sezonsku salatu po izboru.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!