Recept za Pečeno Pile sa Krompirom
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
1 celo pile (oko 1,5 kg)
1 kg krompira (isečenog na kriške)
4 čena belog luka (sitno seckana)
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 kašičica suvog začina (kao što je majčina dušica ili origano)
Sok od 1 limuna
Svež ruzmarin (nekoliko grančica, opciono)
Priprema
Priprema pileta:
Zagrejte rernu na 200°C.
Očistite pile i dobro ga posolite spolja i iznutra.
Pomešajte maslinovo ulje, mlevenu papriku, beli luk, biber, suvi začin, i limunov sok. Premažite pile ovom marinadom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Priprema krompira:
Oljuštite krompir i isecite ga na kriške ili komade po želji.
Poređajte krompir u pleh za pečenje, pospite sa malo soli, bibera i prelijte sa malo maslinovog ulja. Dodajte grančice ruzmarina, ako ih koristite.
Pečenje:
Stavite pile na sredinu pleha, okruženo krompirom. Po želji, sipajte malo vode ili pilećeg bujona u pleh kako bi meso ostalo sočno.
Pecite pile u prethodno zagrejanoj rerni oko 1,5 sata, ili dok kožica ne postane zlatno-smeđa i hrskava, a krompir omekša. Tokom pečenja, povremeno zalivajte pile sokovima iz pleha.
Serviranje:
Izvadite pile iz rerne i ostavite da odmara 10 minuta pre sečenja. Poslužite pečeno pile sa krompirom i prelijte sokovima iz pleha.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!