Recept za Pečeno Pile sa Krompirom

1087 pregleda 11.09.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Recept za Pečeno Pile sa Krompirom
draft

Sastojci

  • 1 celo pile (oko 1,5 kg)
  • 1 kg krompira (isečenog na kriške)
  • 4 čena belog luka (sitno seckana)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 1 kašičica suvog začina (kao što je majčina dušica ili origano)
  • Sok od 1 limuna
  • Svež ruzmarin (nekoliko grančica, opciono)

Priprema

  1. Priprema pileta:
  2. Zagrejte rernu na 200°C.
  3. Očistite pile i dobro ga posolite spolja i iznutra.
  4. Pomešajte maslinovo ulje, mlevenu papriku, beli luk, biber, suvi začin, i limunov sok. Premažite pile ovom marinadom i ostavite da odstoji 30 minuta.
  5. Priprema krompira:
  6. Oljuštite krompir i isecite ga na kriške ili komade po želji.
  7. Poređajte krompir u pleh za pečenje, pospite sa malo soli, bibera i prelijte sa malo maslinovog ulja. Dodajte grančice ruzmarina, ako ih koristite.
  8. Pečenje:
  9. Stavite pile na sredinu pleha, okruženo krompirom. Po želji, sipajte malo vode ili pilećeg bujona u pleh kako bi meso ostalo sočno.
  10. Pecite pile u prethodno zagrejanoj rerni oko 1,5 sata, ili dok kožica ne postane zlatno-smeđa i hrskava, a krompir omekša. Tokom pečenja, povremeno zalivajte pile sokovima iz pleha.
  11. Serviranje:
  12. Izvadite pile iz rerne i ostavite da odmara 10 minuta pre sečenja. Poslužite pečeno pile sa krompirom i prelijte sokovima iz pleha.
  13. Prijatno!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu