Recept za Slatki Kupus
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
1 srednja glavica svežeg kupusa (oko 1 kg)
500 g svinjetine (but, plećka ili vrat)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa (narendana)
1 kašika masti ili ulja
2 paradajza (iseckana) ili 200 ml paradajz soka
1 kašičica aleve paprike
So i biber po ukusu
1-2 lovorova lista
200 ml vode ili bujona
Svež peršun za dekoraciju (opciono)
Priprema
Priprema mesa:
Svinjetinu isecite na kockice srednje veličine.
U većoj šerpi zagrejte mast ili ulje na srednjoj vatri.
Dodajte meso i pržite ga dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite meso i ostavite sa strane.
Prženje povrća:
U istoj šerpi dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.
Dodajte seckani beli luk i narendanu šargarepu, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
Dodavanje kupusa:
Kupus operite, očistite i isecite na tanke trakice.
Dodajte kupus u šerpu sa povrćem i mešajte dok ne omekša i smanji zapreminu (oko 10 minuta).
Kombinovanje sastojaka:
Vratite meso u šerpu sa kupusom, dodajte iseckani paradajz ili paradajz sok, alevu papriku, lovorov list, so i biber po ukusu.
Dobro promešajte sve sastojke.
Kuvanje:
Dodajte vodu ili bujon, pokrijte šerpu i kuvajte na laganoj vatri 45-60 minuta, ili dok kupus i meso ne omekšaju i svi ukusi se lepo prožmu.
Povremeno promešajte i po potrebi dodajte još malo vode ili bujona.
Serviranje:
Slatki kupus poslužite topao, ukrašen svežim peršunom, uz parče domaćeg hleba ili proju.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!