Recept za Slatki Kupus
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela
Sastojci
1 srednja glavica svežeg kupusa (oko 1 kg)
500 g svinjetine (but, plećka ili vrat)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa (narendana)
1 kašika masti ili ulja
2 paradajza (iseckana) ili 200 ml paradajz soka
1 kašičica aleve paprike
So i biber po ukusu
1-2 lovorova lista
200 ml vode ili bujona
Svež peršun za dekoraciju (opciono)
Priprema
Priprema mesa:
Svinjetinu isecite na kockice srednje veličine.
U većoj šerpi zagrejte mast ili ulje na srednjoj vatri.
Dodajte meso i pržite ga dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite meso i ostavite sa strane.
Prženje povrća:
U istoj šerpi dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.
Dodajte seckani beli luk i narendanu šargarepu, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
Dodavanje kupusa:
Kupus operite, očistite i isecite na tanke trakice.
Dodajte kupus u šerpu sa povrćem i mešajte dok ne omekša i smanji zapreminu (oko 10 minuta).
Kombinovanje sastojaka:
Vratite meso u šerpu sa kupusom, dodajte iseckani paradajz ili paradajz sok, alevu papriku, lovorov list, so i biber po ukusu.
Dobro promešajte sve sastojke.
Kuvanje:
Dodajte vodu ili bujon, pokrijte šerpu i kuvajte na laganoj vatri 45-60 minuta, ili dok kupus i meso ne omekšaju i svi ukusi se lepo prožmu.
Povremeno promešajte i po potrebi dodajte još malo vode ili bujona.
Serviranje:
Slatki kupus poslužite topao, ukrašen svežim peršunom, uz parče domaćeg hleba ili proju.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela
Zapečeni Patlidžan sa Parmezanom – Italijanski Klasik
🧄 Pileći fileti u krem sosu sa belim lukom i spanaćem – sočno, mirisno i gotovo za pola sata
🥘 Kremasti Rižoto sa Pečurkama – Italijanski Klasik u Vašoj Kuhinji
Juneći gulaš – skuvaj dubok, zgušćen ukus kao iz kazana 🍲🔥
🍖 Karamelizovana Svinjska Rebarca iz Rerne – Mekana i Sočna!
Recept za Novopazarski ćevap
