Gurmanija.rs Logo

šŸ— Sočni Pileći Medaljoni u Kremastom Sosu sa Pečurkama

622 pregleda 21.02.2025 Ocena: N/A (0)

šŸ•’ Aktivno: 15 min šŸ”„ Ukupno: 30 min

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela šŸ— Sočni Pileći Medaljoni u Kremastom Sosu sa Pečurkama
šŸ— Sočni pileći medaljoni u kremastom sosu sa pečurkama! SavrÅ”eno mekani i puni ukusa, uz bogat sos koji se topi u ustima. Spremite ovo jelo i obradujte svoje najmilije! 🄘✨ šŸ”— Kliknite za recept! #gurmanija #pilecimedaljoni #brzoiukusno #hrana

Opis

Ovo jelo je pravi gurmanski užitak – mekani pileći medaljoni u bogatom kremastom sosu sa pečurkama i parmezanom. Brzo se priprema, a ukus je neodoljiv! SavrÅ”eno za sve prilike, bilo da je u pitanju brz ručak ili elegantna večera.

Sastojci

šŸ” Za piletinu:

500 g pilećeg filea (isečenog na medaljone)

1 kaÅ”ičica soli šŸ§‚

½ kaÅ”ičice bibera

½ kaÅ”ičice belog luka u prahu šŸ§„

2 kaŔike maslinovog ulja

šŸ„ Za sos:

200 g Å”ampinjona, sečenih na listiće šŸ„

2 kaŔike putera 🧈

2 čena belog luka, sitno seckana šŸ§„

200 ml pavlake za kuvanje šŸ„›

50 g rendanog parmezana šŸ§€

½ kaÅ”ičice suvog timijana 🌿

½ kaÅ”ičice soli i bibera

🄘 Dodatno:

1 kaŔika svežeg perŔuna za dekoraciju 🌿

Kuvana testenina ili pire krompir kao prilog

Priprema

1ļøāƒ£ Priprema piletine:

šŸ”Ŗ Pileće medaljone posoliti, pobiberiti i posuti belim lukom u prahu.

šŸ”„ U tiganju zagrejati maslinovo ulje i pržiti medaljone 3-4 minuta sa svake strane, dok ne porumene. Izvaditi ih i ostaviti sa strane.

2ļøāƒ£ Pravljenje sosa:

🧈 U istom tiganju otopiti puter i dodati Ŕampinjone. Pržiti dok ne puste vodu i blago porumene.

šŸ§„ Dodati beli luk i propržiti joÅ” 30 sekundi.

šŸ„› Sipati pavlaku za kuvanje, dodati parmezan, so, biber i timijan. Kuvati 2-3 minuta dok se sos ne zgusne.

3ļøāƒ£ Spajanje:

šŸ— Vratiti piletinu u tiganj i kuvati joÅ” 5 minuta, povremeno prelivajući sosom.

🌿 Posuti svežim perŔunom pre serviranja.

4ļøāƒ£ Serviranje:

šŸ½ Poslužiti toplo, uz testeninu, pire krompir ili rižoto.

Nutritivne vrednosti

⚔ Kalorije: 420 kcal

🄩 Proteini: 38 g

🧈 Masti: 22 g

šŸž Ugljeni hidrati: 10 g

Savet

Za joÅ” bogatiji ukus, dodajte malo dimljene paprike ili par kapi limunovog soka u sos.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

JoÅ” nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu