Recept za Lovačke Šnicle
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela
Sastojci
600g svinjskog mesa (šnicle)
2 glavice crnog luka
200g šampinjona
2 češnja belog luka
2 kašike brašna
100ml ulja
200ml crnog vina
300ml goveđe supe (može i iz kocke)
1 kašika paradajz pirea
1 lovorov list
So i biber po ukusu
Sveži peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema mesa:
Šnicle dobro istucati kuhinjskim čekićem da budu tanke.
Posoliti i pobiberiti sa obe strane.
Prženje mesa:
U velikoj tavi zagrejati ulje.
Šnicle uvaljati u brašno i pržiti ih na zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju sa obe strane.
Izvaditi šnicle iz tave i ostaviti ih na toplom.
Priprema sosa:
U istoj tavi dodati još malo ulja ako je potrebno.
Sitno iseckati crni luk i beli luk, i pržiti ih dok ne postanu staklasti.
Dodati iseckane šampinjone i pržiti dok ne ispari višak tečnosti iz pečuraka.
Dodati paradajz pire, lovorov list, i promešati.
Zaliti vinom i pustiti da alkohol ispari (oko 5 minuta).
Dodati goveđu supu i kuvati dok sos ne postane gust i ukusi se sjedine (oko 15-20 minuta).
Spajanje mesa i sosa:
Vratiti šnicle u tavu sa sosom.
Kuvati zajedno još 10-ak minuta kako bi šnicle upile deo sosa i bile sočne.
Serviranje:
Izvaditi lovorov list iz sosa.
Šnicle poslužiti prelivenim sosom, ukrašene svežim peršunom.
Kao prilog možete poslužiti pire krompir, rižu ili sveže povrće.
Uživajte u ukusnim lovačkim šniclama!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
