Recept za Lovačke Šnicle
Kategorija: Glavna jela
draft
Sastojci
- 600g svinjskog mesa (šnicle)
- 2 glavice crnog luka
- 200g šampinjona
- 2 češnja belog luka
- 2 kašike brašna
- 100ml ulja
- 200ml crnog vina
- 300ml goveđe supe (može i iz kocke)
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 lovorov list
- So i biber po ukusu
- Sveži peršun za dekoraciju
Priprema
- Priprema mesa:
- Šnicle dobro istucati kuhinjskim čekićem da budu tanke.
- Posoliti i pobiberiti sa obe strane.
- Prženje mesa:
- U velikoj tavi zagrejati ulje.
- Šnicle uvaljati u brašno i pržiti ih na zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju sa obe strane.
- Izvaditi šnicle iz tave i ostaviti ih na toplom.
- Priprema sosa:
- U istoj tavi dodati još malo ulja ako je potrebno.
- Sitno iseckati crni luk i beli luk, i pržiti ih dok ne postanu staklasti.
- Dodati iseckane šampinjone i pržiti dok ne ispari višak tečnosti iz pečuraka.
- Dodati paradajz pire, lovorov list, i promešati.
- Zaliti vinom i pustiti da alkohol ispari (oko 5 minuta).
- Dodati goveđu supu i kuvati dok sos ne postane gust i ukusi se sjedine (oko 15-20 minuta).
- Spajanje mesa i sosa:
- Vratiti šnicle u tavu sa sosom.
- Kuvati zajedno još 10-ak minuta kako bi šnicle upile deo sosa i bile sočne.
- Serviranje:
- Izvaditi lovorov list iz sosa.
- Šnicle poslužiti prelivenim sosom, ukrašene svežim peršunom.
- Kao prilog možete poslužiti pire krompir, rižu ili sveže povrće.
- Uživajte u ukusnim lovačkim šniclama!
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0