Gurmanija.rs Logo

Recept za Lovačke Šnicle

199 pregleda 08.08.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Recept za Lovačke Šnicle
draft

Sastojci

600g svinjskog mesa (šnicle)

2 glavice crnog luka

200g šampinjona

2 češnja belog luka

2 kašike brašna

100ml ulja

200ml crnog vina

300ml goveđe supe (može i iz kocke)

1 kašika paradajz pirea

1 lovorov list

So i biber po ukusu

Sveži peršun za dekoraciju

Priprema

Priprema mesa:

Šnicle dobro istucati kuhinjskim čekićem da budu tanke.

Posoliti i pobiberiti sa obe strane.

Prženje mesa:

U velikoj tavi zagrejati ulje.

Šnicle uvaljati u brašno i pržiti ih na zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju sa obe strane.

Izvaditi šnicle iz tave i ostaviti ih na toplom.

Priprema sosa:

U istoj tavi dodati još malo ulja ako je potrebno.

Sitno iseckati crni luk i beli luk, i pržiti ih dok ne postanu staklasti.

Dodati iseckane šampinjone i pržiti dok ne ispari višak tečnosti iz pečuraka.

Dodati paradajz pire, lovorov list, i promešati.

Zaliti vinom i pustiti da alkohol ispari (oko 5 minuta).

Dodati goveđu supu i kuvati dok sos ne postane gust i ukusi se sjedine (oko 15-20 minuta).

Spajanje mesa i sosa:

Vratiti šnicle u tavu sa sosom.

Kuvati zajedno još 10-ak minuta kako bi šnicle upile deo sosa i bile sočne.

Serviranje:

Izvaditi lovorov list iz sosa.

Šnicle poslužiti prelivenim sosom, ukrašene svežim peršunom.

Kao prilog možete poslužiti pire krompir, rižu ili sveže povrće.

Uživajte u ukusnim lovačkim šniclama!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu