Recept za Lovačke Šnicle
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
600g svinjskog mesa (šnicle)
2 glavice crnog luka
200g šampinjona
2 češnja belog luka
2 kašike brašna
100ml ulja
200ml crnog vina
300ml goveđe supe (može i iz kocke)
1 kašika paradajz pirea
1 lovorov list
So i biber po ukusu
Sveži peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema mesa:
Šnicle dobro istucati kuhinjskim čekićem da budu tanke.
Posoliti i pobiberiti sa obe strane.
Prženje mesa:
U velikoj tavi zagrejati ulje.
Šnicle uvaljati u brašno i pržiti ih na zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju sa obe strane.
Izvaditi šnicle iz tave i ostaviti ih na toplom.
Priprema sosa:
U istoj tavi dodati još malo ulja ako je potrebno.
Sitno iseckati crni luk i beli luk, i pržiti ih dok ne postanu staklasti.
Dodati iseckane šampinjone i pržiti dok ne ispari višak tečnosti iz pečuraka.
Dodati paradajz pire, lovorov list, i promešati.
Zaliti vinom i pustiti da alkohol ispari (oko 5 minuta).
Dodati goveđu supu i kuvati dok sos ne postane gust i ukusi se sjedine (oko 15-20 minuta).
Spajanje mesa i sosa:
Vratiti šnicle u tavu sa sosom.
Kuvati zajedno još 10-ak minuta kako bi šnicle upile deo sosa i bile sočne.
Serviranje:
Izvaditi lovorov list iz sosa.
Šnicle poslužiti prelivenim sosom, ukrašene svežim peršunom.
Kao prilog možete poslužiti pire krompir, rižu ili sveže povrće.
Uživajte u ukusnim lovačkim šniclama!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj još recepte iz kategorije: Glavna jela

Recept za Podvarak sa Svinjskim Mesom i Rebrima

🥩 Svinjski vrat iz rerne sa povrćem – ručak koji se sam sprema

Recept za gurmansku pljeskavicu

Pohovani Patlidžan sa Belim Sosom

Piletina u kajmaku iz rerne – zapeči do zlata, pa zalij kajmakom 🔥🧀

🥬🥩 Slatki kupus sa govedinom – miris detinjstva na kašiku