Gurmanija.rs Logo

Lazanje sa Piletinom i Šampinjonima u Bešamel Sosu

301 pregleda 14.11.2024 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme pripreme: 30 minuta Vreme pečenja: 40-45 minuta Ukupno vreme: oko 1 sat i 15 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Lazanje sa Piletinom i Šampinjonima u Bešamel Sosu
🍲 Poseban recept za danas: Lazanje sa Piletinom i Šampinjonima u Bešamel Sosu! 🍲 Ove lazanje su savršeno kremaste i savršene za porodični ručak! Ako želite da impresionirate goste ili članove porodice, ovo jelo će sigurno biti pun pogodak! 😍👩‍🍳 Recept vas čeka na Gurmanija.rs – neka vaša kuhinja zamiriše na Italiju uz dodatak domaće ljubavi! ❤️ 🔗 Kliknite za recept i uživajte u pripremi! #gurmanija #lazanje #receptdana #specijalniprijatelji

Opis

Lazanje su klasično italijansko jelo koje osvaja srca širom sveta, a ova varijanta sa piletinom i šampinjonima donosi blago kremastu i bogatu notu koja će vašem stolu dodati poseban šmek. Umesto klasične bolonjeze kombinacije, ovde se koristi sočna piletina u kombinaciji sa bešamel sosom, dok šampinjoni daju jelu puniji ukus. Idealno za specijalne prilike i ručkove sa porodicom ili prijateljima!

Sastojci

300 g pilećeg filea, sitno iseckanog

300 g svežih šampinjona, isečenih na listiće

1 glavica crnog luka, sitno seckana

2 češnja belog luka, sitno seckana

500 ml bešamel sosa (ili napravite domaći sos od mleka, brašna i putera)

150 g narendanog parmezana ili mocarele

200 g sira gauda, narendanog

250 g kora za lazanje

2 kašike maslinovog ulja

So, biber, i origano po ukusu

Prstohvat svežeg peršuna za dekoraciju

Priprema

Priprema fila: U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno seckani crni luk. Pržite dok luk ne omekša i postane zlatno-žut. Dodajte piletinu i pržite dok meso ne postane belo i blago rumeno. Dodajte beli luk i šampinjone, pa nastavite da kuvate dok pečurke ne puste vodu i lepo omekšaju.

Dodavanje začina: Kada je fil gotov, začinite ga solju, biberom i origanom po ukusu. Ostavite sa strane da se malo prohladi.

Slaganje lazanja: U posudu za pečenje prvo nanesite tanki sloj bešamel sosa. Poređajte koru za lazanje, zatim dodajte deo fila od piletine i šampinjona. Preko fila nanesite malo bešamel sosa i pospite narendanim sirom (parmezan i gauda). Nastavite sa redovima dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa korom za lazanje i obilnim slojem bešamel sosa na vrhu.

Pečenje: Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Zatim skinite foliju, pospite preostalim sirom i pecite još 10-15 minuta, dok lazanje ne dobiju zlatno-braon koricu.

Serviranje: Izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohlade pre serviranja. Pospite seckanim peršunom za dodatni sveži ukus.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 450 kcal

Proteini: 25 g

Masti: 20 g

Ugljeni hidrati: 40 g

Savet

Ako želite još kremastiju teksturu, možete dodati malo pavlake u bešamel sos. Za bogatiji ukus, piletinu možete marinirati sa malo limunovog soka i italijanskim začinima pre prženja.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu