Gurmanija.rs Logo

đŸ„’đŸ§€ UĆĄtipci od tikvica sa sirom i jogurt-dipom

12 pregleda 14.08.2025 Ocena: N/A ⏰ Priprema (ceđenje + smesa + formiranje): 20 min đŸ”„ Pečenje: 18–20 min 🧘 Odmor: 3 min ⏳ Ukupno: 41–43 min

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Topla Predjela

Slika jela đŸ„’đŸ§€ UĆĄtipci od tikvica sa sirom i jogurt-dipom spremljenog po receptu sa Gurmanija.rs
đŸ„’đŸ§€ Zlaćani zalogaji koji miriĆĄu na domaću kuhinju! UĆĄtipci od tikvica + kremasti jogurt-dip = toplo predjelo koje nestaje iz pleha. #ToplaPredjela #Gurmanija

Opis

Spolja zlaćano i hrskavo, iznutra sočno i mekano. UĆĄtipci od rendanih tikvica i sira, pečeni u rerni (bez puno ulja), uz kremasti jogurt-dip koji ih podiĆŸe na sledeći nivo.

Sastojci

Priprema

  1. 1ïžâƒŁ Ocedi tikvice – Posoli rendane tikvice sa ~3 g soli, ostavi 10 min. Stisni ĆĄakom ili u krpi da izbaciĆĄ ĆĄto viĆĄe vode.
  2. 2ïžâƒŁ Smesa – PomeĆĄaj tikvice, jaja, sir, perĆĄun, beli luk, 120 g braĆĄna, praĆĄak za pecivo, preostalih ~3 g soli, biber i 10 ml ulja. Masa treba da je gusta, ali kaĆĄasta.
  3. 3ïžâƒŁ Formiranje – Pleh obloĆŸi papirom, premaĆŸi sa 10 ml ulja. KaĆĄikom oblikuj 14–16 malih „pogačica“.
  4. 4ïžâƒŁ Pečenje – Peci na 210°C 18–20 min, na srednjoj visini; na polovini vremena okreni da obe strane porumene.
  5. 5ïžâƒŁ Dip – Umuti sve sastojke za jogurt-dip do glatke teksture.
  6. 6ïžâƒŁ Serviranje – UĆĄtipke posluĆŸi tople uz kaĆĄiku dipa i sveĆŸ perĆĄun.

Saveti

Ako masa deluje retko, dodaj joơ 10–15 g braơna; ako je previơe gusta, umekơaj sa 10–15 ml jogurta. Za ekstra hrskavu koricu pred kraj uključi grill 2 min.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Joơ nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu