Recept za Kolač Indijaner

136 pregleda 07.09.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Recept za Kolač Indijaner
draft

Sastojci

  • Za biskvit:
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • Za fil:
  • 4 belanca
  • 200 g šećera
  • 100 ml vode
  • 1 kašičica soka od limuna
  • Za čokoladni preliv:
  • 200 g tamne čokolade
  • 2 kašike ulja ili 50 g maslaca

Priprema

  1. Priprema biskvita:
  2. Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za mafine ili pleh sa modlicama obložen papirom za pečenje.
  3. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom mikserom na visokoj brzini dok smesa ne postane svetla i penasta (oko 5-7 minuta).
  4. U posebnoj posudi pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo.
  5. Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka u smesu sa jajima, lagano mešajući spatulom ili varjačom dok se sve ne sjedini.
  6. Sipajte smesu u kalup za mafine ili pleh, popunjavajući ih do polovine.
  7. Pecite biskvit u prethodno zagrejanoj rerni oko 10-12 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
  8. Ostavite biskvit da se ohladi.
  9. Priprema fila:
  10. U šerpi pomešajte šećer i vodu i zagrejte na srednjoj vatri dok ne počne da ključa. Kuvajte sirup oko 5 minuta, dok se ne zgusne (dok ne dostigne temperaturu od oko 115°C, ako imate termometar za šećer).
  11. Umutite belanca sa kašičicom soka od limuna dok ne postanu penasta.
  12. Polako, uz stalno mešanje, sipajte vruć šećerni sirup u belanca. Nastavite da mutite na visokoj brzini dok ne dobijete čvrst, sjajan fil (oko 5-7 minuta).
  13. Sastavljanje kolača:
  14. Na svaku ohlađenu biskvitnu osnovu nanesite veliku kašiku fila, formirajući visok špicasti oblik.
  15. Ostavite kolače da se fil stegne i osuši na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
  16. Priprema čokoladnog preliva:
  17. Otopite tamnu čokoladu sa uljem ili maslacem na pari ili u mikrotalasnoj pećnici (proveravajte svakih 15 sekundi da se ne pregreje).
  18. Prelijte svaki kolač otopljenom čokoladom ili ih umočite, pazeći da se fil lepo premaže.
  19. Hlađenje i serviranje:
  20. Kolače ostavite u frižideru da se čokolada stegne, a zatim ih poslužite hladne.
  21. Prijatno!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu