Recept za Rusku Salatu

99 pregleda 07.09.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Salate

Recept za Rusku Salatu
draft

Sastojci

  • 3 veća krompira
  • 3 šargarepe
  • 200 g smrznutog graška
  • 5 kiselih krastavčića
  • 200 g kuvane šunke ili pilećih prsa (opciono)
  • 3 kuvana jaja
  • 200 g majoneza
  • 100 g kisele pavlake (opciono)
  • 1 kašičica senfa (opciono)
  • So i biber po ukusu

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Krompir i šargarepu oljuštite i isecite na sitne kockice.
  3. U šerpi sa ključalom posoljenom vodom prvo skuvajte krompir dok ne omekša (ali da zadrži oblik), zatim ga izvadite i stavite da se ohladi.
  4. U istoj vodi skuvajte šargarepu dok ne omekša, pa je izvadite i ostavite da se ohladi.
  5. Grašak skuvajte kratko (oko 5 minuta) i ostavite ga da se ohladi.
  6. Priprema ostalih sastojaka:
  7. Kisele krastavčiće iseckajte na sitne kockice.
  8. Kuvana jaja oljuštite i isecite na sitne kockice.
  9. Šunku ili pileća prsa (ako koristite) iseckajte na kockice.
  10. Mešanje sastojaka:
  11. U većoj posudi pomešajte skuvano i ohlađeno povrće (krompir, šargarepu, grašak), kisele krastavčiće, jaja i šunku.
  12. Dodajte majonez, pavlaku i senf (ako koristite), pa dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine.
  13. Posolite i pobiberite po ukusu, pa još jednom dobro promešajte.
  14. Hlađenje i serviranje:
  15. Rusku salatu pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja kako bi se svi ukusi proželi.
  16. Poslužite je hladnu, kao prilog uz mesna jela ili kao predjelo.
  17. Prijatno!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu