Recept za Podvarak sa Svinjskim Mesom i Rebrima

97 pregleda 07.09.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Recept za Podvarak sa Svinjskim Mesom i Rebrima
draft

Sastojci

  • 1 kg kiselog kupusa (iseckanog)
  • 500 g svinjskih rebara
  • 500 g svinjskog mesa (but, plećka ili vrat)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 2-3 lista lovora
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 1 kašika masti ili ulja
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašika suvog začina (opciono)
  • 100 ml vode ili bujona

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Svinjska rebra i meso isecite na komade srednje veličine.
  3. Posolite i pobiberite komade mesa po ukusu.
  4. Priprema kupusa:
  5. Kiseli kupus isperite pod mlazom vode ako je previše slan, a zatim ga dobro ocedite.
  6. U većoj šerpi ili tiganju, zagrejte mast ili ulje na srednjoj vatri.
  7. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.
  8. Dodajte beli luk (sitno seckan) i pržite još 1-2 minuta.
  9. Prženje kupusa:
  10. U tiganj dodajte iseckani kiseli kupus i propržite ga uz stalno mešanje, oko 10 minuta, dok malo ne omekša.
  11. Dodajte alevu papriku, biber u zrnu i lovorov list, pa dobro promešajte.
  12. Kombinovanje mesa i kupusa:
  13. U dublji pekač ili vatrostalnu posudu poređajte polovinu pripremljenog kupusa.
  14. Preko kupusa rasporedite komade svinjskih rebara i mesa.
  15. Pokrijte meso ostatkom kupusa, dodajte vodu ili bujon, i pokrijte posudu aluminijumskom folijom.
  16. Pečenje:
  17. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 2-2,5 sata. Povremeno proverite podvarak, a po potrebi dolijte još malo vode ili bujona kako se ne bi previše osušio.
  18. Nakon 2 sata, skinite foliju i pecite još 30 minuta, dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju i postane mekano.
  19. Serviranje:
  20. Podvarak sa svinjskim mesom i rebrima poslužite topao, uz domaći hleb ili projicu. Ovo jelo je idealno za hladnije dane i veoma je ukusno kada se podgreje.
  21. Prijatno!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu