Recept za Podvarak sa Svinjskim Mesom i Rebrima
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
1 kg kiselog kupusa (iseckanog)
500 g svinjskih rebara
500 g svinjskog mesa (but, plećka ili vrat)
2 glavice crnog luka
3-4 čena belog luka
2-3 lista lovora
1 kašika aleve paprike
1 kašičica bibera u zrnu
1 kašika masti ili ulja
So i biber po ukusu
1 kašika suvog začina (opciono)
100 ml vode ili bujona
Priprema
Priprema mesa:
Svinjska rebra i meso isecite na komade srednje veličine.
Posolite i pobiberite komade mesa po ukusu.
Priprema kupusa:
Kiseli kupus isperite pod mlazom vode ako je previše slan, a zatim ga dobro ocedite.
U većoj šerpi ili tiganju, zagrejte mast ili ulje na srednjoj vatri.
Dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast.
Dodajte beli luk (sitno seckan) i pržite još 1-2 minuta.
Prženje kupusa:
U tiganj dodajte iseckani kiseli kupus i propržite ga uz stalno mešanje, oko 10 minuta, dok malo ne omekša.
Dodajte alevu papriku, biber u zrnu i lovorov list, pa dobro promešajte.
Kombinovanje mesa i kupusa:
U dublji pekač ili vatrostalnu posudu poređajte polovinu pripremljenog kupusa.
Preko kupusa rasporedite komade svinjskih rebara i mesa.
Pokrijte meso ostatkom kupusa, dodajte vodu ili bujon, i pokrijte posudu aluminijumskom folijom.
Pečenje:
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 2-2,5 sata. Povremeno proverite podvarak, a po potrebi dolijte još malo vode ili bujona kako se ne bi previše osušio.
Nakon 2 sata, skinite foliju i pecite još 30 minuta, dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju i postane mekano.
Serviranje:
Podvarak sa svinjskim mesom i rebrima poslužite topao, uz domaći hleb ili projicu. Ovo jelo je idealno za hladnije dane i veoma je ukusno kada se podgreje.
Prijatno!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!