Recept za pilav
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
500g pilećeg mesa (bataci, karabataci ili belo meso), isečeno na komade
2 šolje pirinča
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 šargarepe, isečene na kolutove
2-3 čena belog luka, sitno iseckana
1 zelena paprika, isečena na trakice
1 crvena paprika, isečena na trakice
3-4 kašike ulja ili maslaca
4 šolje pilećeg bujona (ili vode)
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica kurkume (po želji, za boju)
1 kašičica aleve paprike
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema mesa:
U tiganju zagrejte 2 kašike ulja ili maslaca na srednjoj vatri.
Dodajte pileće meso i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite meso iz tiganja i ostavite ga sa strane.
Priprema povrća:
U istoj posudi dodajte preostalo ulje ili maslac.
Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast.
Dodajte isečene šargarepe, paprike i beli luk, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
Dodavanje pirinča:
Dodajte pirinač u tiganj sa povrćem i pržite ga dok ne postane proziran (oko 2-3 minuta).
Vratite pileće meso u tiganj i dobro promešajte sa pirinčem i povrćem.
Kuvanje:
Dodajte pileći bujon (ili vodu) u tiganj. Dodajte so, biber, kurkumu i aleve paprike.
Pustite da tečnost provri, a zatim smanjite vatru na nisku temperaturu, poklopite i kuvajte pilav dok pirinač ne omekša i upije svu tečnost (oko 20-25 minuta).
Serviranje:
Kada je pilav gotov, skinite ga sa vatre i ostavite da odstoji poklopljen još nekoliko minuta.
Poslužite pilav topao, ukrašen seckanim svežim peršunom.
Uživajte u ukusnom pilavu!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!