Gurmanija.rs Logo

Recept za pilav

203 pregleda 03.08.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Recept za pilav
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. U tiganju zagrejte 2 kašike ulja ili maslaca na srednjoj vatri.
  3. Dodajte pileće meso i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite meso iz tiganja i ostavite ga sa strane.
  4. Priprema povrća:
  5. U istoj posudi dodajte preostalo ulje ili maslac.
  6. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  7. Dodajte isečene šargarepe, paprike i beli luk, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  8. Dodavanje pirinča:
  9. Dodajte pirinač u tiganj sa povrćem i pržite ga dok ne postane proziran (oko 2-3 minuta).
  10. Vratite pileće meso u tiganj i dobro promešajte sa pirinčem i povrćem.
  11. Kuvanje:
  12. Dodajte pileći bujon (ili vodu) u tiganj. Dodajte so, biber, kurkumu i aleve paprike.
  13. Pustite da tečnost provri, a zatim smanjite vatru na nisku temperaturu, poklopite i kuvajte pilav dok pirinač ne omekša i upije svu tečnost (oko 20-25 minuta).
  14. Serviranje:
  15. Kada je pilav gotov, skinite ga sa vatre i ostavite da odstoji poklopljen još nekoliko minuta.
  16. Poslužite pilav topao, ukrašen seckanim svežim peršunom.
  17. Uživajte u ukusnom pilavu!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu