Recept za Pileću Čorbu

124 pregleda 04.09.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Supe i Čorbe

Recept za Pileću Čorbu
draft

Sastojci

  • 300-400 g pilećeg mesa (najbolje od bataka, karabataka ili pilećih grudi)
  • 1 šargarepa
  • 1 peršunov koren (ili paškanat)
  • 1 krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 lovorov list
  • 1 kašika ulja ili maslaca
  • 1 kašika brašna
  • 100 ml pavlake za kuvanje (opciono)
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za dekoraciju
  • 1,5 l vode ili pilećeg bujona

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Šargarepu, peršunov koren i krompir očistite i isecite na kockice ili kolutove.
  3. Crni luk sitno iseckajte, a beli luk sitno iseckajte ili izgnječite.
  4. Kuvanje mesa:
  5. U veću šerpu stavite pileće meso i prelijte ga sa 1,5 l vode ili pilećeg bujona.
  6. Dodajte lovorov list, malo soli i kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša (oko 20-30 minuta). Po potrebi, skidajte penu koja se stvara tokom kuvanja.
  7. Kada je meso skuvano, izvadite ga iz supe, ostavite da se malo ohladi, pa ga isecite na manje komade ili iskidajte na vlakna.
  8. Prženje povrća:
  9. U drugoj šerpi zagrejte ulje ili maslac i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite luk dok ne postane staklast.
  10. Dodajte iseckanu šargarepu, peršunov koren i krompir, pa pržite još nekoliko minuta dok povrće malo omekša.
  11. Dodavanje brašna:
  12. U prženo povrće dodajte kašiku brašna i mešajte dok brašno ne upije masnoću. To će pomoći da čorba postane blago kremasta.
  13. Postepeno dodajte skuvanu supu (tečnost u kojoj se kuvalo meso) uz stalno mešanje, kako biste izbegli grudvice.
  14. Kuvanje čorbe:
  15. Dodajte iseckano pileće meso u čorbu, pa nastavite da kuvate na laganoj vatri dok povrće ne omekša (oko 15-20 minuta).
  16. Po želji, dodajte pavlaku za kuvanje kako biste dobili kremastiju teksturu.
  17. Začinjavanje:
  18. Dodajte so, biber i sitno seckani beli luk po ukusu. Kuvajte još nekoliko minuta da se svi ukusi sjedine.
  19. Serviranje:
  20. Pileću čorbicu poslužite toplu, posutu svežim peršunom, uz parče domaćeg hleba ili krutone.
  21. Prijatno!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu