Gurmanija.rs Logo

šŸ„— Salata od pečenih paprika, pečuraka i belog luka

215 pregleda 26.06.2025 Ocena: N/A (0)

šŸ”Ŗ Priprema: 20 min šŸ”„ Termička obrada: 10 min ā±ļø Ukupno: 30 min

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Salate

Slika jela šŸ„— Salata od pečenih paprika, pečuraka i belog luka
šŸ„ Letnja salata od pečenih paprika i Å”ampinjona — mirisna, lagana i posna! SavrÅ”ena i kao obrok i kao prilog. #gurmanija #posnasalata #pecenapaprika #domacakuhinja #letnjirecept #veganserbia

Opis

Zemljana, mirisna i bogata! Ova salata od pečenih paprika i pečuraka sa belim lukom i perÅ”unom je prava letnja gozba — posna, hranljiva i idealna i kao prilog i kao glavno jelo. šŸŒ¶ļøšŸ„

Sastojci

šŸŒ¶ļø 3 crvene paprike (pečene, oljuÅ”tene i isečene na trake)

šŸ„ 200 g svežih Å”ampinjona (isečenih)

šŸ§„ 2 čena belog luka (sitno seckana)

🌿 Šaka seckanog perŔuna

šŸ«’ 2 kaÅ”ike maslinovog ulja

šŸ‹ Sok od ½ limuna

šŸ§‚ So i biber po ukusu

Priprema

1ļøāƒ£ Ispeci paprike, oljuÅ”ti ih i iseckaj na trake.

2ļøāƒ£ Na malo ulja proprži Å”ampinjone dok ne puste vodu i lepo porumene.

3ļøāƒ£ Dodaj beli luk i prži joÅ” minut.

4ļøāƒ£ U velikoj činiji pomeÅ”aj paprike, pečurke, perÅ”un, limunov sok, ulje i začine.

5ļøāƒ£ Ohladi i posluži, uz domaći hleb ili kao prilog.

Nutritivne vrednosti

šŸ”„ Kalorije: 160 kcal

šŸ’Ŗ Proteini: 4 g

🧈 Masti: 10 g

šŸž Ugljeni hidrati: 12 g

šŸ§‚ Natrijum: 290 mg

Savet

Ova salata joÅ” bolje ā€œodležiā€ — pripremi je unapred i ostavi u frižideru sat vremena da se ukusi prožmu. 🧊