Recept za pileći paprikaš

127 pregleda 03.08.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Recept za pileći paprikaš
draft

Sastojci

  • 1 kg pilećeg mesa (bataci, karabataci, belo meso)
  • 2 glavice crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • 3 paradajza ili 400g pelata iz konzerve
  • 2 kašike mlevene crvene paprike
  • 1 kašičica ljute paprike (po želji)
  • 3 krompira
  • 1 šargarepa
  • 2 kašike ulja ili masti
  • So i biber po ukusu
  • 1 lovorov list
  • 1 kašika brašna (po želji, za zgušnjavanje)
  • Peršunov list (za dekoraciju)

Priprema

  1. Priprema povrća:
  2. Sitno iseckajte crni luk i beli luk.
  3. Paprike očistite od semena i iseckajte na trake.
  4. Paradajz oljuštite i iseckajte (ako koristite svež).
  5. Krompir oljuštite i isecite na kocke.
  6. Šargarepu oljuštite i isecite na kolutove.
  7. Priprema mesa:
  8. Ako koristite cele komade pilećeg mesa, isecite ih na manje komade. Posolite i pobiberite meso po ukusu.
  9. Prženje:
  10. U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.
  11. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  12. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.
  13. Dodavanje mesa:
  14. Dodajte pileće meso u šerpu i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana.
  15. Dodavanje povrća:
  16. Dodajte papriku i šargarepu u šerpu i pržite nekoliko minuta.
  17. Dodajte mlevenu crvenu papriku i ljutu papriku (ako koristite) i dobro izmešajte.
  18. Dodajte paradajz ili pelate i kuvajte nekoliko minuta dok se paradajz ne raspadne.
  19. Kuvanje:
  20. Dodajte krompir, lovorov list i dovoljno vode da pokrije sve sastojke.
  21. Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 45 minuta, ili dok meso i povrće ne omekšaju.
  22. Po potrebi, dodajte još vode tokom kuvanja.
  23. Zgušnjavanje (po želji):
  24. Ako želite da paprikaš bude gušći, pomešajte kašiku brašna sa malo vode da napravite pastu.
  25. Dodajte pastu u paprikaš i kuvajte još 5-10 minuta, uz mešanje.
  26. Serviranje:
  27. Pre nego što servirate, pospite seckanim peršunom.
  28. Poslužite toplo, uz svež hleb ili testeninu.
  29. Uživajte u ukusnom pilećem paprikašu!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari Korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu