Recept za pileći paprikaš
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
1 kg pilećeg mesa (bataci, karabataci, belo meso)
2 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
2 crvene paprike
2 zelene paprike
3 paradajza ili 400g pelata iz konzerve
2 kašike mlevene crvene paprike
1 kašičica ljute paprike (po želji)
3 krompira
1 šargarepa
2 kašike ulja ili masti
So i biber po ukusu
1 lovorov list
1 kašika brašna (po želji, za zgušnjavanje)
Peršunov list (za dekoraciju)
Priprema
Priprema povrća:
Sitno iseckajte crni luk i beli luk.
Paprike očistite od semena i iseckajte na trake.
Paradajz oljuštite i iseckajte (ako koristite svež).
Krompir oljuštite i isecite na kocke.
Šargarepu oljuštite i isecite na kolutove.
Priprema mesa:
Ako koristite cele komade pilećeg mesa, isecite ih na manje komade. Posolite i pobiberite meso po ukusu.
Prženje:
U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.
Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast.
Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.
Dodavanje mesa:
Dodajte pileće meso u šerpu i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana.
Dodavanje povrća:
Dodajte papriku i šargarepu u šerpu i pržite nekoliko minuta.
Dodajte mlevenu crvenu papriku i ljutu papriku (ako koristite) i dobro izmešajte.
Dodajte paradajz ili pelate i kuvajte nekoliko minuta dok se paradajz ne raspadne.
Kuvanje:
Dodajte krompir, lovorov list i dovoljno vode da pokrije sve sastojke.
Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 45 minuta, ili dok meso i povrće ne omekšaju.
Po potrebi, dodajte još vode tokom kuvanja.
Zgušnjavanje (po želji):
Ako želite da paprikaš bude gušći, pomešajte kašiku brašna sa malo vode da napravite pastu.
Dodajte pastu u paprikaš i kuvajte još 5-10 minuta, uz mešanje.
Serviranje:
Pre nego što servirate, pospite seckanim peršunom.
Poslužite toplo, uz svež hleb ili testeninu.
Uživajte u ukusnom pilećem paprikašu!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!