Gurmanija.rs Logo

đŸ„’ Posni uĆĄtipci sa tikvicama i crnim lukom – hrskavi spolja, mekani iznutra

730 pregleda 18.06.2025 Ocena: N/A 🕒 Aktivno: 10 min ♚ PrĆŸenje: 10 min ✅ Ukupno: 20 min

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Topla Predjela

Slika jela đŸ„’ Posni uĆĄtipci sa tikvicama i crnim lukom – hrskavi spolja, mekani iznutra spremljenog po receptu sa Gurmanija.rs
đŸ„’ Ovi uĆĄtipci su posni, a niko ne bi rekao! Hrskavi, mirisni i puni ukusa – gotovi za 20 minuta. 🔗 Klikni za savrĆĄeni topli zalogaj! #gurmanija #toplapredjela #ustipci #posnijelo #tikvicezarecept

Opis

Ovi uơtipci su savrơeni za doručak ili laganu večeru. Tikvice i crni luk daju sočnost, dok je spoljaơnjost zlatno-hrskava. Posni su, brzo se prave i nestaju s tanjira.

Sastojci

Priprema

  1. 1ïžâƒŁ Izrendaj tikvice, posoli ih i ostavi 10 minuta, pa ocedi viĆĄak tečnosti.
  2. 2ïžâƒŁ PomeĆĄaj tikvice sa lukom, perĆĄunom, braĆĄnom i začinima. Dodaj malo vode da dobijeĆĄ gustu smesu.
  3. 3ïžâƒŁ KaĆĄikom spuĆĄtaj uĆĄtipke u zagrejano ulje.
  4. 4ïžâƒŁ PrĆŸi s obe strane dok ne postanu zlatni i hrskavi.

Saveti

Oceđene tikvice su ključ! Ako su vlaĆŸne, uĆĄtipci će se raspadati.

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Joơ nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu