đ„ Posni uĆĄtipci sa tikvicama i crnim lukom â hrskavi spolja, mekani iznutra
730 pregleda
18.06.2025
Ocena: N/A
đ Aktivno: 10 min
âšïž PrĆŸenje: 10 min
â
Ukupno: 20 min
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Topla Predjela

đ„ Ovi uĆĄtipci su posni, a niko ne bi rekao! Hrskavi, mirisni i puni ukusa â gotovi za 20 minuta.
đ Klikni za savrĆĄeni topli zalogaj!
#gurmanija #toplapredjela #ustipci #posnijelo #tikvicezarecept
Opis
Ovi uĆĄtipci su savrĆĄeni za doruÄak ili laganu veÄeru. Tikvice i crni luk daju soÄnost, dok je spoljaĆĄnjost zlatno-hrskava. Posni su, brzo se prave i nestaju s tanjira.
Sastojci
- đ„ 2 srednje tikvice (izrendane i oceÄene)
- đ§ 1 crni luk (sitno seckan)
- đŸ 5 kaĆĄika braĆĄna
- đż Malo seckanog perĆĄuna
- đ§ So i biber po ukusu
- đ§ Voda po potrebi (2â4 kaĆĄike)
- đ« Ulje za prĆŸenje
Priprema
- 1ïžâŁ Izrendaj tikvice, posoli ih i ostavi 10 minuta, pa ocedi viĆĄak teÄnosti.
- 2ïžâŁ PomeĆĄaj tikvice sa lukom, perĆĄunom, braĆĄnom i zaÄinima. Dodaj malo vode da dobijeĆĄ gustu smesu.
- 3ïžâŁ KaĆĄikom spuĆĄtaj uĆĄtipke u zagrejano ulje.
- 4ïžâŁ PrĆŸi s obe strane dok ne postanu zlatni i hrskavi.
Saveti
OceÄene tikvice su kljuÄ! Ako su vlaĆŸne, uĆĄtipci Äe se raspadati.
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
JoĆĄ nema komentara. Budite prvi koji Äe ostaviti komentar!