Gurmanija.rs Logo

đŸ„’ Posni uĆĄtipci sa tikvicama i crnim lukom – hrskavi spolja, mekani iznutra

1812 pregleda 18.06.2025 Ocena: N/A (0)

🕒 Aktivno: 10 min ♚ PrĆŸenje: 10 min ✅ Ukupno: 20 min

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Topla Predjela

Slika jela đŸ„’ Posni uĆĄtipci sa tikvicama i crnim lukom – hrskavi spolja, mekani iznutra
đŸ„’ Ovi uĆĄtipci su posni, a niko ne bi rekao! Hrskavi, mirisni i puni ukusa – gotovi za 20 minuta. 🔗 Klikni za savrĆĄeni topli zalogaj! #gurmanija #toplapredjela #ustipci #posnijelo #tikvicezarecept

Opis

Ovi uơtipci su savrơeni za doručak ili laganu večeru. Tikvice i crni luk daju sočnost, dok je spoljaơnjost zlatno-hrskava. Posni su, brzo se prave i nestaju s tanjira.

Sastojci

đŸ„’ 2 srednje tikvice (izrendane i oceđene)

🧅 1 crni luk (sitno seckan)

đŸŒŸ 5 kaĆĄika braĆĄna

🌿 Malo seckanog perơuna

🧂 So i biber po ukusu

💧 Voda po potrebi (2–4 kaơike)

đŸ«’ Ulje za prĆŸenje

Priprema

1ïžâƒŁ Izrendaj tikvice, posoli ih i ostavi 10 minuta, pa ocedi viĆĄak tečnosti.

2ïžâƒŁ PomeĆĄaj tikvice sa lukom, perĆĄunom, braĆĄnom i začinima. Dodaj malo vode da dobijeĆĄ gustu smesu.

3ïžâƒŁ KaĆĄikom spuĆĄtaj uĆĄtipke u zagrejano ulje.

4ïžâƒŁ PrĆŸi s obe strane dok ne postanu zlatni i hrskavi.

Nutritivne vrednosti

đŸ”„ 190 kcal

🍞 18 g UH

đŸ„š 3 g proteina

đŸ„‘ 11 g masti

Savet

Oceđene tikvice su ključ! Ako su vlaĆŸne, uĆĄtipci će se raspadati.