Punjeni Pileći Bataci sa Sirom i Spanaćem
Kategorija: Glavna jela

draft
Sastojci
- 4 pileća bataka (sa kožom)
- 100 g svežeg spanaća
- 100 g krem sira
- 100 g rendanog kačkavalja (ili mozzarelle)
- 2 čena belog luka (sitno seckana)
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za garniranje
Priprema
- Priprema fila:
- Na srednje jakoj vatri u tiganju propržite beli luk sa malo maslinovog ulja, pa dodajte spanać. Dinstajte dok spanać ne uvene, zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
- Pomešajte spanać sa krem sirom i rendanim kačkavaljem. Začinite solju i biberom po ukusu.
- Punjenje bataka:
- Pažljivo odvojite kožu na batacima, ali je ne skidajte potpuno. Ispod kože stavite smesu sira i spanaća, zatim pritisnite kožu nazad preko punjenja.
- Pečenje:
- Premažite batake maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Stavite ih u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi, a sir se počne blago topiti.
- Serviranje:
- Služite punjene batake uz prilog po izboru – pečeno povrće, pire krompir ili svežu salatu. Ukrasite svežim peršunom za dodatnu svežinu.
- Nutritivna Vrednost po Porciji:
- Kalorije: ~400 kcal
- Proteini: 32 g
- Ugljeni hidrati: 4 g
- Masti: 28 g
- Zasićene masti: 10 g
- "Ako tražite recept koji je sočan, pun ukusa i lagan za pripremu, ovi punjeni pileći bataci sa sirom i spanaćem su pravi izbor! 😍🍗 Sir koji se topi, sočna piletina i svež spanać – savršeno za svaki ručak ili večeru! Ko bi ovo probao? 🙌 #DomaćaKuhinja #SočniBataci #ReceptZaUžitak"
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0