Punjeni Pileći Bataci sa Sirom i Spanaćem
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
4 pileća bataka (sa kožom)
100 g svežeg spanaća
100 g krem sira
100 g rendanog kačkavalja (ili mozzarelle)
2 čena belog luka (sitno seckana)
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun za garniranje
Priprema
Priprema fila:
Na srednje jakoj vatri u tiganju propržite beli luk sa malo maslinovog ulja, pa dodajte spanać. Dinstajte dok spanać ne uvene, zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Pomešajte spanać sa krem sirom i rendanim kačkavaljem. Začinite solju i biberom po ukusu.
Punjenje bataka:
Pažljivo odvojite kožu na batacima, ali je ne skidajte potpuno. Ispod kože stavite smesu sira i spanaća, zatim pritisnite kožu nazad preko punjenja.
Pečenje:
Premažite batake maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Stavite ih u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi, a sir se počne blago topiti.
Serviranje:
Služite punjene batake uz prilog po izboru – pečeno povrće, pire krompir ili svežu salatu. Ukrasite svežim peršunom za dodatnu svežinu.
Nutritivna Vrednost po Porciji:
Kalorije: ~400 kcal
Proteini: 32 g
Ugljeni hidrati: 4 g
Masti: 28 g
Zasićene masti: 10 g
"Ako tražite recept koji je sočan, pun ukusa i lagan za pripremu, ovi punjeni pileći bataci sa sirom i spanaćem su pravi izbor! 😍🍗 Sir koji se topi, sočna piletina i svež spanać – savršeno za svaki ručak ili večeru! Ko bi ovo probao? 🙌 #DomaćaKuhinja #SočniBataci #ReceptZaUžitak"
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!