Gurmanija.rs Logo

🧀 Salata sa pečenim krompirom, sirom i crvenim lukom – zasiti kao jelo

80 pregleda 12.06.2025 Ocena: N/A (0)

🕒 Aktivno: 10 min ♨️ Kuvanje: 15 min ✅ Ukupno: 25 min

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Salate

Slika jela 🧀 Salata sa pečenim krompirom, sirom i crvenim lukom – zasiti kao jelo
🥔 Salata koja zamenjuje ručak – topli krompir, sir i crveni luk u punom balansu. 🔗 Klik za recept! #gurmanija #salate #toplakrompir #domacasalata #svezaisita

Opis

Topao krompir, sir koji se malo topi, crveni luk, kiseli krastavci i lagani preliv. Ovo nije salata koja ide „uz“ – ovo je salata koja rešava ručak.

Sastojci

🥔 3 krompira (kuvana i isečena na kriške)

🧅 1/2 crvenog luka (na tanke rebarca)

🧀 100 g feta sira ili sitnog belog sira

🥒 2 kisela krastavca (na kolutove)

🌿 Malo svežeg peršuna

Za preliv:

🫒 2 kašike maslinovog ulja

🍋 1 kašičica limunovog soka

🧂 So, biber, senf (po želji)

Priprema

1️⃣ Krompir obari s korom, oljušti i iseci na kolutove dok je još topao.

2️⃣ U činiji složi krompir, luk, krastavac i izmrvljeni sir.

3️⃣ Preliv pomešaj posebno: ulje, limun, biber, malo senfa.

4️⃣ Prelij salatu, dodaj peršun i ostavi par minuta da se slegne pre serviranja.

Nutritivne vrednosti

🔥 260 kcal

🍞 22 g UH

🥚 6 g proteina

🥑 14 g masti

Savet

Za bogatiji ukus – probaj da koristiš sir sa začinskim biljem ili dodaj malo kima u preliv.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu