Gurmanija.rs Logo

Recept za Cezar salatu

194 pregleda 23.08.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Salate

Slika jela Recept za Cezar salatu
draft

Sastojci

Za salatu:

1 glavica romana ili iceberg salate

2 pileća fileta

4-6 kriški hleba za krutone

50 g parmezana (narendan ili u listićima)

Maslinovo ulje

So i biber po ukusu

Za dresing:

1 čen belog luka (sitno seckan)

4 fileta inćuna (opciono, sitno seckani)

1 kašika senfa (Dijon)

1 kašika Worcestershire sosa

1 kašika svežeg soka od limuna

1 kašika belog vinskog sirćeta

1 žumance (opciono)

100 ml maslinovog ulja

50 g narendanog parmezana

So i biber po ukusu

Priprema

Priprema piletine:

Pileće filete posolite i pobiberite po ukusu.

Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i ispržite pileće filete dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu skroz pečeni (oko 5-7 minuta sa svake strane).

Kad su fileti gotovi, izvadite ih iz tiganja i ostavite da se malo ohlade, a zatim ih isecite na tanke trake.

Priprema krutona:

Kriške hleba isecite na kockice.

U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i propržite kockice hleba dok ne postanu hrskave i zlatne. Možete ih posoliti i posuti sa malo belog luka u prahu za dodatni ukus.

Priprema dresinga:

U manjoj posudi pomešajte seckani beli luk, inćune, senf, Worcestershire sos, sok od limuna, sirće i žumance (ako koristite).

Postepeno dodajte maslinovo ulje, neprestano mešajući da dobijete kremasti dresing.

Dodajte parmezan i začinite solju i biberom po ukusu.

Sastavljanje salate:

Operite i osušite listove salate, pa ih iscepajte na manje komade.

U velikoj činiji, pomešajte salatu sa dresingom, pazeći da svi listovi budu ravnomerno prekriveni.

Dodajte ispržene pileće trakice, krutone i narendani parmezan.

Lagano promešajte salatu kako bi se svi sastojci sjedinili.

Serviranje:

Cezar salatu poslužite odmah, dok su krutoni još hrskavi, a piletina topla.

Prijatno!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu