Recept za Ćuretinu sa Mlincima
Kategorija: Glavna jela

draft
Sastojci
- 1 kg ćurećih bataka i karabataka
- 300 g mlinaca
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica suvog začina (po ukusu)
- So i biber po ukusu
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 100 ml pilećeg bujona (ili vode)
- 100 ml pavlake za kuvanje (po želji)
Priprema
- Priprema mesa:
- Ćuretinu začinite solju, biberom, suvim začinom, i začinskom paprikom. Utrljajte začine u meso i ostavite da odstoji 15-20 minuta kako bi upilo začine.
- U dubljoj tavi ili šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte ćureće meso i pecite ga sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
- Nakon što je meso lepo zaprženo, dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite. Zatim dolijte pileći bujon (ili vodu) i poklopite. Smanjite temperaturu i kuvajte meso na tihoj vatri oko 45 minuta, povremeno okrećući meso.
- Priprema mlinaca:
- Mlinci se obično preliju vrelom vodom i ostave da omekšaju 5-10 minuta, a zatim se ocijede.
- Kada su mlinci omekšali, možete ih dodatno začiniti solju i maslinovim uljem po ukusu.
- Spajanje mesa i mlinaca:
- Kada je ćuretina gotova, izvadite je iz tave i sačuvajte tečnost u kojoj se kuvala.
- Mlinci se mogu kratko propržiti na istoj tavi, dodajući malo tečnosti u kojoj se kuvalo meso kako bi upili ukus.
- Nakon toga, meso vratite na tavu sa mlincima, sve zajedno kratko zagrejte, i po želji dodajte pavlaku za kuvanje.
- Serviranje:
- Ćuretinu sa mlincima servirajte toplo, uz dodatak sveže salate ili kiselog kupusa po ukusu.
- Prijatno! Ćuretina sa Mlincima
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0