Recept za Ćuretinu sa Mlincima
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
1 kg ćurećih bataka i karabataka
300 g mlinaca
2 čena belog luka
1 kašičica začinske paprike
1 kašičica suvog začina (po ukusu)
So i biber po ukusu
2-3 kašike maslinovog ulja
100 ml pilećeg bujona (ili vode)
100 ml pavlake za kuvanje (po želji)
Priprema
Priprema mesa:
Ćuretinu začinite solju, biberom, suvim začinom, i začinskom paprikom. Utrljajte začine u meso i ostavite da odstoji 15-20 minuta kako bi upilo začine.
U dubljoj tavi ili šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte ćureće meso i pecite ga sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Nakon što je meso lepo zaprženo, dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite. Zatim dolijte pileći bujon (ili vodu) i poklopite. Smanjite temperaturu i kuvajte meso na tihoj vatri oko 45 minuta, povremeno okrećući meso.
Priprema mlinaca:
Mlinci se obično preliju vrelom vodom i ostave da omekšaju 5-10 minuta, a zatim se ocijede.
Kada su mlinci omekšali, možete ih dodatno začiniti solju i maslinovim uljem po ukusu.
Spajanje mesa i mlinaca:
Kada je ćuretina gotova, izvadite je iz tave i sačuvajte tečnost u kojoj se kuvala.
Mlinci se mogu kratko propržiti na istoj tavi, dodajući malo tečnosti u kojoj se kuvalo meso kako bi upili ukus.
Nakon toga, meso vratite na tavu sa mlincima, sve zajedno kratko zagrejte, i po želji dodajte pavlaku za kuvanje.
Serviranje:
Ćuretinu sa mlincima servirajte toplo, uz dodatak sveže salate ili kiselog kupusa po ukusu.
Prijatno! Ćuretina sa Mlincima
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!