Gurmanija.rs Logo

šŸ„• Posna đuveč torta – slojevita, zapečena i puna povrća

143 pregleda 29.05.2025 Ocena: N/A (0) ā° Priprema: šŸ•’ Aktivno: 20 min
ā™Øļø Pečenje: 40 min
āœ… Ukupno: oko 1h

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Posna jela

Slika jela šŸ„• Posna đuveč torta – slojevita, zapečena i puna povrća
šŸ„• Posna đuveč torta – slojevito jelo koje izgleda kao pita, a jede se kao ručak! šŸ”— Klik za recept! #gurmanija #posnajela #duvec

Opis

Kao da su se đuveč, musaka i pita složili u istu tepsiju. Ova posna torta od povrća i pirinča se peče, seče na parčiće i servira kao glavno jelo ili efektan ručak za goste. Lako se pravi, izgleda odlično i miriÅ”e domaće.

Sastojci

šŸ† 1 manji plavi patlidžan

šŸ„’ 1 tikvica

šŸ„• 1 Å”argarepa

šŸŒ¶ļø 1 crvena paprika

šŸ§… 1 glavica crnog luka

šŸš 150 g pirinča

šŸ… 2 kaÅ”ike paradajz pirea

šŸ§‚ So, biber, suvi začin

🌿 Origano ili bosiljak

šŸ«’ 3 kaÅ”ike maslinovog ulja

šŸ’§ 200 ml vode

Priprema

1ļøāƒ£ šŸš Pirinač skuvaj napola i ostavi da se ocedi.

2ļøāƒ£ Sve povrće naseckaj na kockice ili kolutove, po želji.

3ļøāƒ£ U tiganju proprži šŸ§… luk, dodaj šŸ„• Å”argarepu, zatim šŸ«‘ papriku, šŸ† patlidžan i šŸ„’ tikvicu. Dinstaj 10 min.

4ļøāƒ£ Dodaj šŸ… paradajz pire, začine i pirinač, pa sve promeÅ”aj.

5ļøāƒ£ U okrugli kalup (ili tepsiju) sipaj smesu, poravnaj, prelij sa 200 ml šŸ’§ vode.

6ļøāƒ£ Peci u rerni 35–40 min na 200°C dok se lepo zapeče.

7ļøāƒ£ Ohladi 10 min i seci na parčiće kao tortu.

Nutritivne vrednosti

šŸ”„ 260 kcal (po parčetu)

šŸž UH: 32 g

šŸ„‘ Masti: 9 g

🄚 Proteini: 5 g

Savet

Ako želiŔ "sirastu" varijantu, ubaci kaŔiku posnog kiselog mleka ili tofu kockice u fil.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

JoÅ” nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu