Gurmanija.rs Logo

🥒 Hrskave tikvice punjene sirom i piletinom – pečeno, a topi se u ustima 🍗🧀

86 pregleda 27.05.2025 Ocena: N/A (0)

🕒 Aktivno: 15 min ♨️ Pečenje: 30 min ✅ Ukupno: 45 min

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela 🥒 Hrskave tikvice punjene sirom i piletinom – pečeno, a topi se u ustima 🍗🧀
🥒 Tikvice kao glavno jelo? Ovo topi nepce i osvaja stomake! 🔗 Klik za recept! #gurmanija #glavnojela #punjenetikvice

Opis

Tikvice nikad nisu bile ovako dobre! Hrskava spoljašnjost, sočna piletina i sir unutra – glavno jelo koje svi pojedu bez pitanja. Idealno za lagan ručak ili večeru bez mnogo prženja i muke.

Sastojci

🥒 3 srednje tikvice

🍗 300 g mlevenog pilećeg filea

🧅 1 manji crni luk, sitno seckan

🧄 2 čena belog luka, izgnječena

🧀 100 g rendanog kačkavalja + malo za posipanje

🥚 1 jaje

🍞 2 kašike prezli

🧂 So, biber, suvi začin po ukusu

🫒 Maslinovo ulje za premazivanje

Priprema

1️⃣ Tikvice preseci po dužini, izdubi sredinu i posoli. Ostaviti 10 min da puste vodu.

2️⃣ Na malo ulja proprži crni i beli luk, dodaj mlevenu piletinu i dinstaj dok ne pobeli.

3️⃣ Skloni sa vatre, dodaj jaje, rendani sir, prezle i začine. Sve izmešaj.

4️⃣ Tikvice prebriši, napuni smesom i pospi dodatnim sirom.

5️⃣ Poređaj u pleh, premaži maslinovim uljem i peci na 200°C oko 25–30 min.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 320 kcal

Ugljeni hidrati: 8 g

Proteini: 28 g

Masti: 18 g

Savet

Dodaj malo kisele pavlake u smesu – biće još kremastije!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu