Gurmanija.rs Logo

🄣 Posni Sos od Pečuraka – Bogat ukus za svako jelo

314 pregleda 26.04.2025 Ocena: N/A (0)

šŸ•’ 10 min priprema + 15 min kuvanje āœ… Ukupno: 25 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Sosovi

Slika jela 🄣 Posni Sos od Pečuraka – Bogat ukus za svako jelo
🄣 Posni sos od pečuraka – bogat ukus za sve prilike! Kremast, mirisan i savrÅ”en uz svako jelo. Idealno reÅ”enje za dane posta ili lagane obroke. Pogledajte recept na Gurmanija.rs i uživajte! ✨ šŸ”— Kliknite za recept! #gurmanija #posnisos #pecurke #laganaishrana

Opis

Ovaj posni sos od pečuraka je kremast, ukusan i savrÅ”en dodatak uz testenine, pire krompir, rižoto ili pečena jela. Brzo se priprema, a ukusom osvaja već na prvi zalogaj! Idealan za dane posta ili za vegansku ishranu.

Sastojci

šŸ„ 300 g svežih Å”ampinjona (ili drugih pečuraka)

šŸ§… 1 glavica crnog luka

šŸ§„ 2 čena belog luka

šŸ«’ 3 kaÅ”ike maslinovog ulja

🌿 1 kaŔika seckanog perŔuna

šŸ„„ 1 kaÅ”ika braÅ”na

šŸ’§ 300 ml biljnog bujona ili vode

šŸ§‚ So i biber po ukusu

🌱 Prstohvat timijana (po želji)

Priprema

1ļøāƒ£ Priprema sastojaka:

Očistite pečurke i iseckajte ih na tanke listiće. Luk i beli luk sitno iseckajte.

2ļøāƒ£ Dinstanje:

U Ŕerpi zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Ubacite beli luk i pečurke. Dinstajte dok tečnost iz pečuraka ne ispari.

3ļøāƒ£ ZguÅ”njavanje:

Dodajte braŔno i meŔajte 1 minut da se blago proprži. Zatim postepeno dolivajte biljni bujon ili vodu uz stalno meŔanje da se ne stvore grudvice.

4ļøāƒ£ Začinjavanje:

Dodajte so, biber i timijan. Kuvajte joÅ” 5 minuta dok se sos lepo zgusne.

5ļøāƒ£ Serviranje:

Na kraju umeŔajte svež perŔun i poslužite toplo!

Nutritivne vrednosti

šŸ”„ Kalorije: 120 kcal

🄦 Ugljeni hidrati: 8 g

šŸ›¢ Masti: 8 g

šŸ’Ŗ Proteini: 4 g

Savet

Za dodatno bogatiji ukus, umesto obične vode koristite domaći biljni bujon i dodajte kaÅ”ičicu senfa za aromatičniji sos!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

JoÅ” nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu