Recept za Karađorđevu šniclu
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
4 teleće šnicle (oko 150g svaka)
200g kajmaka
4 kriške dimljene slanine
So i biber po ukusu
2 jaja
100g brašna
200g prezli
Ulje ili mast za prženje (dovoljno da šnicle budu potopljene u ulju)
Limun (za dekoraciju)
Peršun (za dekoraciju)
Priprema
Priprema mesa:
Svaku šniclu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postane tanka i ravnomerna (debljina oko 5 mm).
Posolite i pobiberite šnicle sa obe strane.
Punjenje:
Na svaku šniclu stavite po krišku dimljene slanine.
Na jedan kraj šnicle stavite oko 50g kajmaka.
Pažljivo uvijte šnicle u rolnu, počevši od kraja gde je kajmak, i pričvrstite čačkalicama ili kuhinjskim koncem da se ne raspadnu tokom prženja.
Priprema za pohovanje:
U jednom tanjiru pripremite brašno.
U drugom tanjiru umutite jaja.
U trećem tanjiru pripremite prezle.
Pohovanje šnicli:
Svaku rolnu prvo uvaljajte u brašno, pazeći da višak brašna otrese.
Zatim je umočite u umućena jaja, tako da bude potpuno prekrivena.
Na kraju, uvaljajte rolnu u prezle, pritiskajući lagano kako bi se prezle dobro zalepile za meso.
Prženje:
U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednje visokoj temperaturi.
Kada je ulje dovoljno zagrejano (oko 170°C), pažljivo stavite šnicle u tiganj. Pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 4-5 minuta sa svake strane).
Izvadite šnicle iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Serviranje:
Poslužite Karađorđeve šnicle tople, ukrašene kriškama limuna i seckanim peršunom.
Kao prilog možete poslužiti pomfrit, pečeni krompir ili svežu salatu.
Uživajte u ukusnoj Karađorđevoj šnicli!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!