Recept za Karađorđevu šniclu
Kategorija: Glavna jela

draft
Sastojci
- 4 teleće šnicle (oko 150g svaka)
- 200g kajmaka
- 4 kriške dimljene slanine
- So i biber po ukusu
- 2 jaja
- 100g brašna
- 200g prezli
- Ulje ili mast za prženje (dovoljno da šnicle budu potopljene u ulju)
- Limun (za dekoraciju)
- Peršun (za dekoraciju)
Priprema
- Priprema mesa:
- Svaku šniclu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postane tanka i ravnomerna (debljina oko 5 mm).
- Posolite i pobiberite šnicle sa obe strane.
- Punjenje:
- Na svaku šniclu stavite po krišku dimljene slanine.
- Na jedan kraj šnicle stavite oko 50g kajmaka.
- Pažljivo uvijte šnicle u rolnu, počevši od kraja gde je kajmak, i pričvrstite čačkalicama ili kuhinjskim koncem da se ne raspadnu tokom prženja.
- Priprema za pohovanje:
- U jednom tanjiru pripremite brašno.
- U drugom tanjiru umutite jaja.
- U trećem tanjiru pripremite prezle.
- Pohovanje šnicli:
- Svaku rolnu prvo uvaljajte u brašno, pazeći da višak brašna otrese.
- Zatim je umočite u umućena jaja, tako da bude potpuno prekrivena.
- Na kraju, uvaljajte rolnu u prezle, pritiskajući lagano kako bi se prezle dobro zalepile za meso.
- Prženje:
- U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednje visokoj temperaturi.
- Kada je ulje dovoljno zagrejano (oko 170°C), pažljivo stavite šnicle u tiganj. Pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 4-5 minuta sa svake strane).
- Izvadite šnicle iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
- Serviranje:
- Poslužite Karađorđeve šnicle tople, ukrašene kriškama limuna i seckanim peršunom.
- Kao prilog možete poslužiti pomfrit, pečeni krompir ili svežu salatu.
- Uživajte u ukusnoj Karađorđevoj šnicli!
Ocenjivanje
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari Korisnika
Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!
Deljenje
Lajk
Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se ili registrujte.
Broj lajkova: 0