Gurmanija.rs Logo

Recept za Karađorđevu šniclu

215 pregleda 04.08.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Recept za Karađorđevu šniclu
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Svaku šniclu stavite između dva lista plastične folije i istucite čekićem za meso dok ne postane tanka i ravnomerna (debljina oko 5 mm).
  3. Posolite i pobiberite šnicle sa obe strane.
  4. Punjenje:
  5. Na svaku šniclu stavite po krišku dimljene slanine.
  6. Na jedan kraj šnicle stavite oko 50g kajmaka.
  7. Pažljivo uvijte šnicle u rolnu, počevši od kraja gde je kajmak, i pričvrstite čačkalicama ili kuhinjskim koncem da se ne raspadnu tokom prženja.
  8. Priprema za pohovanje:
  9. U jednom tanjiru pripremite brašno.
  10. U drugom tanjiru umutite jaja.
  11. U trećem tanjiru pripremite prezle.
  12. Pohovanje šnicli:
  13. Svaku rolnu prvo uvaljajte u brašno, pazeći da višak brašna otrese.
  14. Zatim je umočite u umućena jaja, tako da bude potpuno prekrivena.
  15. Na kraju, uvaljajte rolnu u prezle, pritiskajući lagano kako bi se prezle dobro zalepile za meso.
  16. Prženje:
  17. U tiganju zagrejte ulje ili mast na srednje visokoj temperaturi.
  18. Kada je ulje dovoljno zagrejano (oko 170°C), pažljivo stavite šnicle u tiganj. Pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 4-5 minuta sa svake strane).
  19. Izvadite šnicle iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
  20. Serviranje:
  21. Poslužite Karađorđeve šnicle tople, ukrašene kriškama limuna i seckanim peršunom.
  22. Kao prilog možete poslužiti pomfrit, pečeni krompir ili svežu salatu.
  23. Uživajte u ukusnoj Karađorđevoj šnicli!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu