Gurmanija.rs Logo

🄩 Teleći medaljoni u sosu od pečuraka – Kremasti klasik za posebne prilike

475 pregleda 19.04.2025 Ocena: N/A (0)

šŸ•’ 20 min pripreme + 20 min kuvanja āœ… Ukupno: 40 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela 🄩 Teleći medaljoni u sosu od pečuraka – Kremasti klasik za posebne prilike
Sočno, kremasto i neodoljivo! Teleći medaljoni u sosu od pečuraka – savrÅ”eno jelo za porodični ručak ili posebnu priliku. #glavnojelo #medaljoni #pecurkesos #gurmanija

Opis

Sočni teleći medaljoni u bogatom kremastom sosu od pečuraka savrÅ”eni su za svečani ručak ili večeru. Ovo jelo je spoj mekoće mesa, punog ukusa gljiva i nežne strukture sosa – prava gurmanska čarolija na tanjiru!

Sastojci

🄩 600 g telećih medaljona (file ili but)

šŸ§… 1 glavica crnog luka

šŸ„ 250 g Å”ampinjona

šŸ§„ 1 čen belog luka

🧈 1 kaŔika putera

šŸ«’ 2 kaÅ”ike maslinovog ulja

šŸ„„ 1 kaÅ”ika braÅ”na

šŸ„› 200 ml pavlake za kuvanje

🌱 So, biber, timijan po ukusu

🌿 Seckani perŔun za dekoraciju

Priprema

1ļøāƒ£ Priprema mesa:

Medaljone blago posoliti i pobiberiti, pa ih propržiti na meŔavini putera i ulja dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Izvaditi ih i ostaviti sa strane.

2ļøāƒ£ Pravljenje sosa:

Na istoj masnoći propržiti sitno seckan luk i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodati seckane Å”ampinjone i dinstati dok ne ispari tečnost.

3ļøāƒ£ ZguÅ”njavanje:

Dodati kaŔiku braŔna i promeŔati, zatim sipati pavlaku za kuvanje. MeŔati dok se ne dobije gladak sos.

4ļøāƒ£ Spajanje:

Vratiti medaljone u sos i kuvati joŔ 10 minuta na tihoj vatri da meso omekŔa i upije ukuse.

5ļøāƒ£ Serviranje:

Po želji posuti svežim perŔunom i služiti uz pire krompir, pečeni krompir ili kuvanu testeninu.

Nutritivne vrednosti

šŸ”„ Kalorije: 420 kcal

šŸ’Ŗ Proteini: 30 g

šŸ›¢ Masti: 28 g

🌾 Ugljeni hidrati: 8 g

Savet

Za joŔ bogatiji ukus, u sos možete dodati kaŔiku belog vina pre dodavanja pavlake.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

JoÅ” nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu