š§ ZapeÄene punjene peÄurke ā Toplo predjelo koje se topi u ustima
š 15 minuta pripreme + 20 minuta peÄenja ā Ukupno: 35 minuta
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Topla Predjela

Opis
Ove zapeÄene punjene peÄurke savrÅ”en su spoj soÄnosti i kremaste teksture. Idealan izbor za predjelo koje Äe svi gosti pamtiti ā jednostavno, brzo, ali bogato ukusom!
Sastojci
š 10 krupnih Å”ampinjona
š§ 150 g kaÄkavalja (ili biljne zamene za posnu verziju)
š§ 1 manja glavica crnog luka
š§ 1 Äen belog luka
š« 2 kaÅ”ike maslinovog ulja
š± 1 kaÅ”ika seckanog perÅ”una
š„ Malo prezli (po želji)
š§ So i biber po ukusu
Priprema
1ļøā£ Priprema peÄurki:
OÄistiti Å”ampinjone, pažljivo odvojiti drÅ”ke i izdubiti kapice. DrÅ”ke sitno iseckati.
2ļøā£ Prženje nadeva:
Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Dodati seckane drÅ”ke peÄurki i kratko prodinstati. ZaÄiniti solju i biberom, pa umeÅ”ati perÅ”un.
3ļøā£ Punjenje i zapeÄenje:
U svaku kapicu Å”ampinjona staviti pripremljeni nadev i preko narendani kaÄkavalj. Po želji posuti prezlama za hrskavost.
4ļøā£ PeÄenje:
PeÄi u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 15ā20 minuta dok se kaÄkavalj ne otopi i dobije zlatnu koricu.
5ļøā£ Serviranje:
Poslužiti tople, kao predjelo uz domaÄi hleb ili kao prilog uz lagana jela.
Nutritivne vrednosti
š„ Kalorije: 180 kcal
šŖ Proteini: 8 g
š¢ Masti: 12 g
š„ Ugljeni hidrati: 6 g
Savet
Za bogatiji ukus, u nadev možeŔ dodati i malo mlevenih oraha ili naseckane masline. U posnoj verziji koristi biljni sir i margarin.
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
JoÅ” nema komentara. Budite prvi!
Pogledaj joÅ” recepte iz kategorije: Topla Predjela

š Polpete od piletine i tikvica ā mekane, soÄne i zlatno zapeÄene

š§ ZapeÄeni sir u glinenoj Äiniji ā toplo, mekano, vuÄe se i miriÅ”e

š„ Posni uÅ”tipci sa tikvicama i crnim lukom ā hrskavi spolja, mekani iznutra

š„ ZapeÄene palaÄinke sa peÄurkama i sirom

š„ ZapeÄeni krompir sa prazilukom i senfom ā mirisno, hrskavo, gotovo za tren

š„ Pazarske mantije