Gurmanija.rs Logo

🍫 Posni Čokoladni Tart – Kremasta Poslastica bez Pečenja

180 pregleda 22.03.2025 Ocena: N/A (0)

🕒 Aktivno: 15 min ❄️ Hlađenje: 2h 30 min ⏱ Ukupno: 2h 45 min

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Dezert

Slika jela 🍫 Posni Čokoladni Tart – Kremasta Poslastica bez Pečenja
🍫 Posni čokoladni tart – kremasto, hrskavo i neodoljivo! Savršen za ljubitelje čokolade čak i tokom posta! 😍✨ 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #posnidessert #čokoladnitart #slatkiužitak

Opis

Ovaj posni čokoladni tart je savršen spoj hrskave podloge od keksa i bogatog čokoladnog krema. Pravi se brzo, bez pečenja, i idealan je za sve ljubitelje čokolade – čak i tokom posta!

Sastojci

🥧 Za podlogu:

250 g posnog mlevenog keksa

100 g mlevenih oraha 🌰

3 kašike kakao praha 🍫

120 g kokosovog ulja 🥥

2 kašike agavinog sirupa ili meda 🍯

3 kašike biljnog mleka (bademovo, sojino) 🥛

🍫 Za fil:

200 g tamne čokolade (posne) 🍫

150 ml kokosovog mleka 🥥

2 kašike kokosovog ulja

1 kašičica vanilin ekstrakta

🌿 Za dekoraciju:

Seckani orasi ili lešnici

Maline ili borovnice

Priprema

1️⃣ Pravljenje podloge:

🥄 Pomešati mleveni keks, orahe, kakao i istopljeno kokosovo ulje.

🥛 Dodati biljno mleko i agavin sirup, pa dobro sjediniti.

🥧 Utisnuti u kalup za tart i ostaviti u frižider na 30 minuta.

2️⃣ Priprema čokoladnog krema:

🍫 Na pari istopiti tamnu čokoladu sa kokosovim mlekom i uljem.

🌿 Dodati vanilin ekstrakt i promešati.

🥄 Preliti preko ohlađene podloge i vratiti u frižider 2 sata da se stegne.

3️⃣ Dekorisanje i serviranje:

🌰 Ukrasiti seckanim orasima i svežim voćem, pa poslužiti hladno.

Nutritivne vrednosti

⚡ Kalorije: 320 kcal

🍫 Ugljeni hidrati: 40 g

🥥 Masti: 18 g

🥜 Proteini: 6 g

Savet

Ako volite intenzivniji čokoladni ukus, dodajte kašičicu instant kafe u krem.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu