Gurmanija.rs Logo

Recept za teleću čorbu

193 pregleda 03.08.2024 Ocena: N/A

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Supe i Čorbe

Recept za teleću čorbu
draft

Sastojci

Priprema

  1. Priprema mesa:
  2. Iseckajte teleće meso na kocke veličine oko 2 cm. Posolite i pobiberite po ukusu.
  3. Prženje mesa:
  4. U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.
  5. Dodajte teleće meso i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite meso iz šerpe i stavite sa strane.
  6. Priprema povrća:
  7. U istoj šerpi dodajte iseckani crni luk, šargarepu, paškanat i celer. Pržite dok povrće ne omekša i luk postane staklast.
  8. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.
  9. Dodavanje brašna i začina:
  10. Dodajte brašno i aleve paprike, pa dobro promešajte da se sjedine sa povrćem.
  11. Vratite teleće meso u šerpu.
  12. Kuvanje:
  13. Sipajte vodu ili bujon preko mesa i povrća, pazeći da sve bude pokriveno tečnošću (oko 1,5 litara).
  14. Dodajte lovorov list i paradajz pire. Kuvajte na laganoj vatri oko 1,5 do 2 sata, ili dok meso ne omekša.
  15. Dodavanje krompira:
  16. Dodajte krompir i kuvajte još 20-30 minuta dok krompir ne omekša.
  17. Dodavanje pavlake:
  18. Dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Kuvajte još 5-10 minuta da se čorba zgusne.
  19. Serviranje:
  20. Izvadite lovorov list iz čorbe.
  21. Poslužite teleću čorbu toplu, ukrašenu seckanim svežim peršunom.
  22. Po želji, možete poslužiti uz svež hleb ili lepinje.
  23. Uživajte u ukusnoj telećoj čorbi!

Ocenjivanje

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar!

Deljenje

Lajk

Morate biti prijavljeni da biste lajkovali recept. Prijavite se.

Broj lajkova: 0

Povratak na početnu