Recept za teleću čorbu
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Supe i Čorbe
, a hearty soup made with veal, carrots, potatoes, celery, and a touch of cream. The soup is rich and co.webp)
Sastojci
500g telećeg mesa (najbolje od buta), isečenog na kocke
2 glavice crnog luka, sitno iseckane
2 šargarepe, isečene na kolutove
1 paškanat, isečen na kolutove
1 celer, sitno iseckan
2 krompira, isečena na kocke
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 kašike ulja ili masti
1 lovorov list
1 kašika brašna
1 kašika paradajz pirea
1 šolja (240ml) pavlake za kuvanje
So i biber po ukusu
1 kašičica aleve paprike
Svež peršun za dekoraciju
Priprema
Priprema mesa:
Iseckajte teleće meso na kocke veličine oko 2 cm. Posolite i pobiberite po ukusu.
Prženje mesa:
U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri.
Dodajte teleće meso i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite meso iz šerpe i stavite sa strane.
Priprema povrća:
U istoj šerpi dodajte iseckani crni luk, šargarepu, paškanat i celer. Pržite dok povrće ne omekša i luk postane staklast.
Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.
Dodavanje brašna i začina:
Dodajte brašno i aleve paprike, pa dobro promešajte da se sjedine sa povrćem.
Vratite teleće meso u šerpu.
Kuvanje:
Sipajte vodu ili bujon preko mesa i povrća, pazeći da sve bude pokriveno tečnošću (oko 1,5 litara).
Dodajte lovorov list i paradajz pire. Kuvajte na laganoj vatri oko 1,5 do 2 sata, ili dok meso ne omekša.
Dodavanje krompira:
Dodajte krompir i kuvajte još 20-30 minuta dok krompir ne omekša.
Dodavanje pavlake:
Dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Kuvajte još 5-10 minuta da se čorba zgusne.
Serviranje:
Izvadite lovorov list iz čorbe.
Poslužite teleću čorbu toplu, ukrašenu seckanim svežim peršunom.
Po želji, možete poslužiti uz svež hleb ili lepinje.
Uživajte u ukusnoj telećoj čorbi!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!