Gurmanija.rs Logo

šŸ— Sočna Pileća Krilca u Medeno-Ljutkastom Sosu

182 pregleda 10.03.2025 Ocena: N/A (0)

šŸ•’ Aktivno: 15 min šŸ”„ Pečenje: 30 min ā± Ukupno: 45 min

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela šŸ— Sočna Pileća Krilca u Medeno-Ljutkastom Sosu
Ako volite joÅ” hrskavija krilca, dodajte kaÅ”iku kukuruznog skroba u začine pre pečenja – dobićete predivnu hrskavu koricu!

Opis

Ova sočna i hrskava pileća krilca premazana su savrÅ”eno balansiranim medeno-ljutkastim sosom koji ih čini neodoljivima! Spolja su hrskava, iznutra mekana i sočna, a premaz od meda, ljute paprike i soja sosa im daje poseban ukus. SavrÅ”ena su za ručak, večeru ili druženja uz hranu koju svi vole!

Sastojci

šŸ— Za krilca:

1 kg pilećih krilaca

1 kaÅ”ičica soli šŸ§‚

½ kaÅ”ičice bibera

1 kaÅ”ičica dimljene paprike 🌶

1 kaÅ”ičica belog luka u prahu šŸ§„

1 kaÅ”ika maslinovog ulja šŸ«’

šŸÆ Za sos:

3 kaÅ”ike meda šŸÆ

2 kaŔike soja sosa

1 kaŔičica senfa

½ kaÅ”ičice ljute paprike (ili viÅ”e po ukusu) šŸ”„

1 čen belog luka, sitno seckan šŸ§„

1 kaÅ”ika sirćeta šŸ¶

🌿 Za dekoraciju:

Seckani mladi luk ili perŔun

Priprema

1ļøāƒ£ Priprema krilaca:

šŸ”Ŗ Krilca oprati, posuÅ”iti i premazati solju, biberom, belim lukom u prahu i dimljenom paprikom.

šŸ”„ U tiganju zagrejati maslinovo ulje i kratko ih propržiti sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju.

2ļøāƒ£ Pečenje:

šŸ”„ Rernu zagrejati na 200°C.

🄘 Krilca poređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći 25-30 minuta, dok ne postanu hrskava.

3ļøāƒ£ Pravljenje sosa:

šŸÆ U Å”erpi sjediniti med, soja sos, senf, ljutu papriku, beli luk i sirće.

šŸ”„ Kuvati 2-3 minuta na laganoj vatri dok sos ne postane gust i sjajan.

4ļøāƒ£ Premazivanje krilaca:

šŸ„„ Izvaditi pečena krilca iz rerne i premazati ih sosom.

šŸ”„ Vratiti u rernu joÅ” 5 minuta da se sos karamelizuje.

5ļøāƒ£ Serviranje:

šŸ½ Posuti seckanim mladim lukom i poslužiti uz pomfrit, rižu ili svežu salatu.

Nutritivne vrednosti

⚔ Kalorije: 450 kcal

🄩 Proteini: 35 g

🧈 Masti: 20 g

šŸÆ Ugljeni hidrati: 25 g

Savet

Ako volite joÅ” hrskavija krilca, dodajte kaÅ”iku kukuruznog skroba u začine pre pečenja – dobićete predivnu hrskavu koricu!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

JoÅ” nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu