Gurmanija.rs Logo

Piletina sa Mlincima

393 pregleda 07.10.2024 Ocena: N/A (0)

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Glavna jela

Slika jela Piletina sa Mlincima
draft

Sastojci

Za piletinu:

1 cela piletina (oko 1.5 kg)

3 kašike maslaca ili svinjske masti

2 čena belog luka (sitno seckana)

1 kašičica crvene paprike

So i biber po ukusu

1 kašičica sušenog timijana ili majčine dušice

1 šolja pilećeg bujona ili vode

Za mlince:

400 g mlinca (kupovni ili domaći)

So po ukusu

Priprema

Priprema piletine:

Piletinu operite i dobro osušite. Utrljajte je sa svih strana solju, biberom, crvenom paprikom i seckanim belim lukom. Na kraju premažite piletinu sa rastopljenim maslacem ili svinjskom mašću.

Piletinu stavite u pleh i prelijte pilećim bujonom. Dodajte timijan ili majčinu dušicu, pa stavite piletinu da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 1,5 sat, povremeno je prelivajući sokovima od pečenja.

Priprema mlinca:

Dok se piletina peče, stavite mlince u veliku posudu i prelijte ih ključalom vodom. Ostavite ih u vodi nekoliko minuta da omekšaju, ali pazite da ih ne prekuvate. Zatim ih dobro ocedite.

Završetak jela:

Kada je piletina pečena, izvadite je iz pleha i ostavite da odmori. Mlinci stavite u isti pleh u kojem se piletina pekla, da upiju sokove od pečenja i postanu ukusni i sočni.

Vratite piletinu preko mlinca i vratite u rernu na još 10-ak minuta da se sve dobro zapeče.

Posluživanje:

Piletinu isecite na komade i poslužite uz mlince. Prelijte sve sokovima od pečenja za dodatni ukus.

Nutritivna Vrednost po Porciji:

Kalorije: ~550 kcal

Proteini: 40 g

Ugljeni hidrati: 35 g

Masti: 30 g

Zasićene masti: 12 g

Ovo tradicionalno jelo je omiljeno zbog savršene kombinacije sočne piletine i hrskavih mlinca. Uživajte u bogatom ukusu domaće kuhinje!

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu