Piletina sa Mlincima
Autor: RichardObradovic
Kategorija: Glavna jela

Sastojci
Za piletinu:
1 cela piletina (oko 1.5 kg)
3 kašike maslaca ili svinjske masti
2 čena belog luka (sitno seckana)
1 kašičica crvene paprike
So i biber po ukusu
1 kašičica sušenog timijana ili majčine dušice
1 šolja pilećeg bujona ili vode
Za mlince:
400 g mlinca (kupovni ili domaći)
So po ukusu
Priprema
Priprema piletine:
Piletinu operite i dobro osušite. Utrljajte je sa svih strana solju, biberom, crvenom paprikom i seckanim belim lukom. Na kraju premažite piletinu sa rastopljenim maslacem ili svinjskom mašću.
Piletinu stavite u pleh i prelijte pilećim bujonom. Dodajte timijan ili majčinu dušicu, pa stavite piletinu da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 1,5 sat, povremeno je prelivajući sokovima od pečenja.
Priprema mlinca:
Dok se piletina peče, stavite mlince u veliku posudu i prelijte ih ključalom vodom. Ostavite ih u vodi nekoliko minuta da omekšaju, ali pazite da ih ne prekuvate. Zatim ih dobro ocedite.
Završetak jela:
Kada je piletina pečena, izvadite je iz pleha i ostavite da odmori. Mlinci stavite u isti pleh u kojem se piletina pekla, da upiju sokove od pečenja i postanu ukusni i sočni.
Vratite piletinu preko mlinca i vratite u rernu na još 10-ak minuta da se sve dobro zapeče.
Posluživanje:
Piletinu isecite na komade i poslužite uz mlince. Prelijte sve sokovima od pečenja za dodatni ukus.
Nutritivna Vrednost po Porciji:
Kalorije: ~550 kcal
Proteini: 40 g
Ugljeni hidrati: 35 g
Masti: 30 g
Zasićene masti: 12 g
Ovo tradicionalno jelo je omiljeno zbog savršene kombinacije sočne piletine i hrskavih mlinca. Uživajte u bogatom ukusu domaće kuhinje!
Ocenjivanje
Trenutna ocena: N/A (0 glasova)
Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.
Komentari
Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.
Komentari korisnika
Još nema komentara. Budite prvi!