Gurmanija.rs Logo

Tornado Piletina – Hrskava i Sočna Poslastica Koja Će Vas Oduševiti!

862 pregleda 19.02.2025 Ocena: N/A (0)

Aktivno vreme: 15 minuta Pečenje: 25-30 minuta Ukupno vreme: oko 45 minuta

Autor: RichardObradovic

Kategorija: Topla Predjela

Slika jela Tornado Piletina – Hrskava i Sočna Poslastica Koja Će Vas Oduševiti!
🔥 Tornado piletina – novi hit recept koji morate probati! Hrskava, sočna i preukusna, ova spiralno sečena piletina je savršena za svaki obrok! 🔗 Kliknite za recept! #gurmanija #tornadopiletina #hrskavoiukusno

Opis

Tornado piletina je apsolutni hit na društvenim mrežama! Sočni pileći ražnjići, spiralno sečeni i marinirani u bogatim začinima, peku se dok ne dobiju savršeno hrskavu koricu. Lako se priprema, izgleda spektakularno i garantuje fantastičan ukus!

Sastojci

Za piletinu:

2 pileća fileta

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica soli

½ kašičice bibera

1 kašičica crvene paprike

½ kašičice belog luka u prahu

½ kašičice suvog origana

Za premaz:

2 kašike istopljenog putera

1 kašika meda

½ kašičice dimljene paprike

Dodatno:

4 drvena ražnjića

Seckani peršun za dekoraciju

Priprema

1. Priprema mesa:

Pileće filete iseći na tanke trake i pažljivo ih spiralno nanižiti na ražnjiće.

Premazati ih maslinovim uljem i začiniti solju, biberom, crvenom paprikom, belim lukom u prahu i origanom.

2. Pečenje:

Rernu zagrejati na 200°C.

Ražnjiće poređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći 20-25 minuta.

3. Premazivanje:

U činiji pomešati istopljeni puter, med i dimljenu papriku.

Pred kraj pečenja premazati ražnjiće i vratiti ih u rernu još 5 minuta da dobiju savršenu hrskavu glazuru.

4. Serviranje:

Poslužiti uz umak po izboru – jogurt sos, BBQ ili začinjeni kečap.

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 320 kcal

Proteini: 35 g

Masti: 15 g

Ugljeni hidrati: 10 g

Savet

Za dodatnu hrskavost, ražnjiće možete peći na roštilju ili u air fryer-u.

Ocenjivanje

Trenutna ocena: N/A (0 glasova)

Morate biti prijavljeni da biste ocenili recept. Prijavite se ili registrujte.

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar. Prijavite se ili registrujte.

Komentari korisnika

Još nema komentara. Budite prvi!

Povratak na početnu